Pilot circulaire wijnflessen bij TivoliVredenburg

Terwijl bierflesjes hergebruiken de normaalste zaak van de wereld is, lijkt het opnieuw gebruiken van wijnflessen nog ver weg. De hoogste tijd om daar iets aan te doen!

In samenwerking met partners Walraven Sax en AB InBev starten we deze week met een pilot voor een circulair flessensysteem. De komende maanden belanden onze wijnflessen niet langer in de glasbak, maar experimenteren we met het spoelen en opnieuw vullen van deze flessen.

Door flessen op locatie opnieuw te vullen en wijn in bulk te transporteren, besparen we tot 51% CO2 en wordt tot 70% minder water gebruikt. Dit komt omdat er alleen nog water wordt gebruikt bij het spoelen. Bij het smelten en opnieuw vormen van glas wordt aanzienlijk meer water gebruikt vanwege het productieproces.

TivoliVredenburg behoort in Nederland tot de meest duurzame muziekpodia. Daar zijn we trots op, maar dit kunnen we alleen bereiken samen met onze leveranciers en partners. Daarom willen we graag een proeftuin zijn waar onze partners ideeën kunnen testen.

Als de pilot succesvol blijkt, wil Walraven Sax dit systeem de toekomst maken voor de hele wijnindustrie. De pilot start deze week en duurt drie maanden. Partner en horecaleverancier AB InBev neemt het logistieke gedeelte van de pilot op zich.