IJzeren Podiumdieren voor TivoliVredenburg!

Deze vrijdag zijn we tijdens Eurosonic Noorderslag bekroond met een IJzeren Podiumdier voor Walk The Line en Studio Pandora. Ook ontving onze directeur Jeroen Bartelse een IJzeren Podiumdier voor zijn werk als woordvoerder van de Taskforce Culturele & Creatieve Sector. Even gooien we alle Utrechtse bescheidenheid overboord: wat zijn we trots!

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to peer-prijzen: de leden van de vereniging brengen hun stem uit.

Onze directeur Jeroen Bartelse ontvangt de prijs voor “het vele en goede crisismanagement werk dat hij voor de gehele culturele en creatieve sector verricht. Vooral als woordvoerder van de Taskforce Culturele & Creatieve Sector.”

De jury over Walk The Line en Studio Pandora: “Met een enorme drive en betrokkenheid heeft TivoliVredenburg met Walk The Line een slim programma ontwikkeld dat van ‘kleur’ kan veranderen als een kameleon (geschikt voor zowel metal als kinderliedjes) en dat ook onder moeilijke omstandigheden publiek en artiest samenbrengt. Daarnaast is met Studio Pandora een hybride off- en online plek gecreëerd waarmee vooral startende, experimenterende en vaak lokale talenten verder op weg worden geholpen.”

Het Utrechtse festival Le Guess Who? viel ook in de prijzen. Middenin het vierdaagse festival werden er nieuwe maatregelen aangekondigd. Met man en macht werd het hele blokkenschema van de avond naar de middag verschoven en in alle haast werden duizenden klapstoeltjes besteld voor de zondag. Maar de muziek, die bleef.

2021 was een bizar jaar, waarin we enorm hebben moeten omdenken en probeerden het onmogelijke mogelijk te maken. Zo ontstonden Walk The Line en Studio Pandora niet ondanks, maar dankzij de coronacrisis. Deze erkenning van vakgenoten doet ons goed!

Walk The Line

Ontdek verschillende artiesten in één tour door TivoliVredenburg

Tijdens het coronaproof concept Walk The Line beleven groepen van dertig tot vijftig bezoekers een twee uur lang durende tour door het gebouw. Zij zien onderweg drie tot vier concerten in diverse zalen, en worden daartussen rondgeleid door het personeel. Op het programma staan muzikanten, dichters, bands en ensembles van eigen bodem, die bij Walk The Line weer voor live publiek kunnen optreden.

Benieuwd hoe we Walk The Line hebben ontwikkeld? Lees en bekijk the making of!

Studio Pandora

Studio Pandora is een nieuwe off- en online platform in de voormalige rookruimte op de zesde verdieping.

In deze creatieve ruimte krijgen dj’s vrij spel, worden podcasts over muziek ontwikkeld/gemaakt én wordt een podium gecreëerd voor gesprekken over cultuur en/of Utrecht. Studio Pandora is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Bud, waarmee we samen proberen een springplank te creëren voor creatieve talenten en beginnende makers om te experimenteren en elkaar te ontmoeten.

Studio Pandora is live te zien en te beluisteren via www.studiopandora.nl.