Home again

TivoliVredenburg <3 Kensington

Voor Kensington werd alles de afgelopen jaren groter: hun geluid, hun concerten en hun successen. Maar de relatie tussen TivoliVredenburg en de band blijft speciaal. Na vele internationale tours, uitverkochte Ziggo Domes en grote festivals keert de Utrechtse band keer op keer terug naar thuisbasis Utrecht.

Lees hieronder verder! Ook mogen we een aantal gesigneerde Unplugged albums weggeven, kijk daarvoor onderaan deze pagina.

Tivoli Oudegracht

De bandleden van Kensington groeiden op in Utrecht. Daar ontstond dan ook de liefde voor Tivoli. Ze kwamen vaak over de vloer, bij concerten en bij Pop-O-Matic. Maar zelf op dat podium staan was toch wel wat anders.

Kensington speelde voor het eerst in een uitverkochte Oudegracht op 20 december 2012, als afsluiting van hun tour. Die show is ook vastgelegd in de video van Home Again. “We hebben het optreden ook speciaal in Tivoli opgenomen omdat we daar een warm gevoel bij hebben.”, vertelde Casper destijds in een interview met 3voor12. ”Als je dan 40 bent, als we dat halen, dan kun je weer terugkijken, zo van, Yeah Tivoli!”

Foto: Bart Heemskerk

Kensington op het dak

Na de sluiting van Tivoli verhuist Kensington mee naar TivoliVredenburg, waar ze in december 2014 voor het eerst in een uitverkochte Ronda spelen.

In 2017 gebeurt er iets bijzonders. De band kondigt een verrassingsoptreden aan op het dak van TivoliVredenburg, als onderdeel van Muziekfestival Utrecht Centraal.

Op het Vredenburgplein was plek voor zo’n 3.500 fans. Meer dan een uur voor het optreden stonden er al mensen op het plein te wachten. Zanger Eloi Youssef had het naar z’n zin. ”Ik woon al mijn hele leven in Utrecht. Heb vele mooie momenten meegemaakt, maar dit is vanaf nu echt nummer één”, riep hij naar de menigte.”

Terug naar de basis

De band speelt op alle grote festivals en uitverkochte shows in de Ziggo Dome en Amsterdam ArenA. Maar het viertal blijft al die jaren kind aan huis in TivoliVredenburg, vanaf 2014 staat de band er bijna elk jaar op het podium. In 2019 spelen ze een album release show als het album ‘Time’ uitkomt. En in september van dit jaar keert Kensington home again voor drie akoestische concerten in de Grote Zaal. De opnames van dit concert worden gebruikt voor het album ‘Unplugged’, dat op vrijdag 26 november wordt uitgebracht.