Audiodocumentaire: TivoliVredenburg vindt nieuwe geluiden tijdens de coronapandemie

Door de coronapandemie waren onze deuren grotendeels in 2020 en 2021 gesloten voor publiek. Dit betekent echter niet dat er niets gebeurt. In deze korte audiodocumentaire door 3voor12Utrecht hoor je hoe wij er als organisatie voor staan tijdens de pandemie en welke nieuwe kansen er ontstonden. In de documentaire deelt directeur Jeroen Bartelse een aantal van zijn persoonlijke notities, die hij sinds de eerste coronadag bijhoudt.

Meer over deze periode lees je in ons onlangs verschenen boek OFF/ON (hieronder te bestellen), waarin medewerkers en artiesten terugkijken op een roerig jaar waarin alle zekerheden en routine wegvielen.

Concertpodium tijdens een pandemie

De overtreffende trap is bij TivoliVredenburg de normaalste zaak van de wereld. Er kan altijd ‘nog een tandje bij’. Wat gebeurt er als zo’n concertpodium van de ene op de andere dag stilvalt? Van 1,2 miljoen bezoekers in een jaar naar maximaal dertig in de Grote Zaal: het is de realiteit als de deuren weer aarzelend opengaan. De pandemie legt bloot wat anders onopgemerkt blijft of vanzelfsprekend lijkt. Het boek OFF/ON volgt de transformatie van een culturele organisatie en haar medewerkers in tijden van corona.

Bestellen

OFF/ON is voor €24,95 online te koop in onze webshop, en ligt ook in boekhandel Broese en platenzaak Plato in Utrecht. Van je aankoopbedrag gaat €5 naar het TivoliVredenburg Fonds.

OFF/ON in de webshop

Preview

Wil je alvast een stukje lezen? Dat kan: klik hier.