"Niemand wist iets. Komt Prince of komt-ie niet?"

Heb jij iets onvergetelijks meegemaakt in Tivoli, Vredenburg of TivoliVredenburg? Laat het ons weten! Deze week delen we het verhaal van Harrie. 

Harrie: ''In de jaren tachtig was ik als puber in de provincie 'fan' van Prince, vanaf het nummer ‘Purple Rain’. Helaas ben ik in 1987 niet bij het Sign of the Times concert in de Galgenwaard geweest. Een jaar later ging ik echter wel naar het concert in De Kuip tijdens de LoveSexy-tour."

Foto van Harrie in de jaren negentig

 

Surprise afterparty
"Daarna verslapte mijn aandacht voor Prince een beetje, zoals hij ook een beetje uit de hitparades verdween. Maar in 1998 kwam Prince opnieuw naar Utrecht. In de Jaarbeurs, en ik dacht: ‘daar gaat geen mens naartoe, je wil er nog niet dood gevonden worden’. Uiteraard ging het concert in de Jaarbeurs gewoon door, maar het gonsde in de stad over een afterparty in Tivoli. Prince stond toen bekend om zijn surprise afterparty’s na officiële concerten. Zou het deze keer ook gebeuren?

Die avond zat ik ontspannen met een goede vriend in Springhaver een beetje wijn te slempen, te eten en te ouwehoeren over de toestand in de wereld, toen ik toch het idee kreeg: misschien moet ik toch even kijken bij Tivoli en wat daar gebeurt. Mijn goede vriend was not really amused dat ik plotseling de rekening vroeg met het argument dat ik naar Tivoli (mijn plek, ik wil Prince niet zien in de Jaarbeurs maar wél in mijn Tivoli) wilde, maar hij had op dat moment maar even geen inbreng. Ik moest en zou naar Tivoli gaan. Dit resulteerde bijna in een ruzie, maar ik had het ervoor over."

 

Komt-ie of komt-ie niet?
"Aangekomen aan de Oudegracht stond er al een lange rij voor de deur. Niemand wist iets. Komt-ie of komt-ie niet? Wie zou het zeggen? Maar op een gegeven moment gingen de groene deuren dan toch eindelijk open, en konden we in de rij, langzaam langs de kassa waar we al zo vaak langs waren gekomen, om 70 gulden neer te kletsen voor de officiële Prince's afterparty. En het was het helemaal waard. Nog een gratis verschijning van Lenny Kravitz erbij ook. Helemaal top. En hij deed zijn raadselachtige waarschuwing 'America watch out in 2001', alsof hij drie jaar van tevoren wist wat er op 11 september van dat jaar zou gebeuren."

Armlengte afstand
"Na afloop van een geweldige concert stond ik in mijn eentje in de hal, waar de garderobe was, een beetje bij te komen en te denken wat ik zou gaan doen: terug naar Springhaver, nog even blijven of naar huis? Ik keek de zaal in en liet het concert dat ik zojuist had gezien even bezinken.

En toen kwam er plotseling van achter mijn rechterschouder een klein mannetje (ik ben zelf al klein) in mijn blikveld, op armlengte afstand en begeleid door twee klerenkasten, die rechtsaf sloeg om de trap te nemen naar het balkon. Prince die achter mij in één seconde langs mij heen sneakte... Ik ben in elk geval gedurende 1 seconde op 1 meter afstand van Prince geweest. Voor wat het waard is ;-)''

 

Nu jij weer
Bedankt voor het mooie verhaal Harrie! Ook iets gedenkwaardigs meegemaakt in Tivoli, Vredenburg of TivoliVredenburg? Laat het ons weten!

 

RTL nieuws maakte in 2016 een reportage over deze avond in Tivoli Oudegracht. Onze oud-collega Erik Mans vertelde ook over het optreden van Prince aan het Algemeen Dagblad.

Ook een gedenkwaardige herinnering?

Stuur ons je gekste, mooiste of sterkste verhaal uit de geschiedenis van Tivoli, Vredenburg of TivoliVredenburg!

Sterke verhalen gezocht!