Oude muziek inclusief keuzeconcert

Alle facetten van de oude muziek zijn vertegenwoordigd in deze serie met Nederlanders en Italianen, virtuoze solisten en bevlogen ensembles, gewijde meerstemmigheid en glanzende instrumentale stukken.

v.a. € 96 Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

zondag 20 december 2020

Officium Ensemble

Een Kerstmis in Renaissance Europa

Op de laatste adventszondag biedt het Officium Ensemble uit Portugal u de gelegenheid een voorproefje te nemen op Kerstmis. Centraal in dit speciale kerstconcert van het 16-koppige koor staat het oude Gregoriaanse gezang Hodie Christus natus es (‘Vandaag is Christus geboren’).

Bekijk dit concert
zondag 17 januari 2021

Ricercar Consort

Charpentierdag i.s.m. Organisatie Oude Muziek

In het kader van de Charpentierdag brengt het Ricercar Consort een middag met een Franse twist. De air de cour (‘lied van het hof’) kent hier zijn oorsprong. 

Bekijk dit concert
dinsdag 16 februari 2021

Lucie Horsch & Thomas Dunford

Conversations

Ze maakt razendsnel carrière; blokfluitist Lucie Horsch oogst alom lof voor haar virtuositeit en buitengewone techniek. Met haar debuut-cd met muziek van Vivaldi, die ze opnam op haar zeventiende, won ze direct een Edison Klassiek.

Bekijk dit concert
woensdag 17 maart 2021

Justin Taylor & Le Consort

Da Chiesa – Corelli en zijn erfenis

Zelden looft men een eerste prijs uit op de internationale wedstrijd Musica Antiqua in Brugge, maar in augustus 2015 moest de jury toch echt overstag: de pas 23-jarige klavecinist Justin Taylor speelde de sterren van de hemel.

Bekijk dit concert
donderdag 13 mei 2021

Marco Beasley & Stefano Rocco

Due Radici, from Italy to England and back

Even bracht zijn speciale stemtechniek de nodige opschudding teweeg, maar al snel was men om; het enorme charisma van de geboren Napolitaan Marco Beasley deed de rest. Zijn stem zo natuurlijk mogelijk laten klinken, is zijn uitgangspunt.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Stel samen