Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

Nederlandse Bachvereniging

Met Shunske Sato als nieuwe artistiek leider is de horizon van de Nederlandse Bachvereniging verbreed. Waar vond Bach zijn inspiratie en wat betekent hij voor hedendaagse navolgers?

vanaf € 145

Bestel serie

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

donderdag 19 september 2019

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato

Beginnings

Shunske Sato dook in Bachs bibliotheken, van diens kindertijd tot zijn Leipziger thuis. Muziek van een jonge, ambitieuze componist die de kunst bij anderen afkeek en zijn eigen, unieke geluid ontwikkelde.

Bekijk dit concert
zaterdag 2 november 2019

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging

Een cantate waarin de dood wordt verwelkomd, even smartelijk als troostrijk. Vier grote solisten nemen ons mee naar tijdloos mooie muziek.

Bekijk dit concert
vrijdag 13 december 2019

Monteverdi’s Mariavespers

Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging viert dit jaar Kerst met Monteverdi’s jubelende Mariavespers uit 1610. Volgens Monteverdi was dit in aanleg religieuze werk ook geschikt voor ‘kapellen of prinselijke vertrekken’.

Bekijk dit concert
donderdag 13 februari 2020

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato

Concerto Supergrosso

Vandaag geldt het motto: more is more, in authentiek Romeinse bezettingen. Spectaculaire barokmuziek in een grootse bezetting; zelden vertolkt op deze manier.

Bekijk dit concert
woensdag 4 maart 2020

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Vacláv Luks

Bach en Zelenka

Dirigent Václav Luks geldt internationaal als dé Zelenka-specialist. In Utrecht zette hij de Tsjechische componist tijdens het Festival Oude Muziek 2014 weer helemaal op de kaart.

Bekijk dit concert
woensdag 1 april 2020

Matthäus-Passion

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Leonardo García Alarcón

De Argentijnse dirigent, klavecinist en organist Leonardo García Alarcón koos op jonge leeftijd voor een leven met muziek na het horen van de Matthäus-Passion.

Bekijk dit concert
woensdag 13 mei 2020

Nederlandse Bachvereniging - vocaal ensemble

Bach & Sandström

Geheel in de stijl van Bach maakt het ensemble een programma met contrasterende muziek op vergelijkbare thema’s en eigentijds commentaar op muziek uit voorbije eeuwen.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement