Licht op Camille Saint-Saëns

‘Hij wordt door geen enkel gevoel geplaagd, en niets stoort de helderheid van zijn denken’, zo schreef de beroemde schrijver Romain Rolland over Camille Saint-Saëns. Speciale aandacht krijgt Saint-Saëns dit seizoen in het AVROTROS Vrijdagconcert omdat hij honderd jaar geleden overleed, in 1921, op 86-jarige leeftijd.

v.a. € 89 Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

vrijdag 25 september 2020

Noa Wildschut speelt Saint-Saëns

AVROTROS Vrijdagconcert

'Tovenaarsleerling’ is een passende beschrijving van Noa Wildschut. Ze is pas 18 jaar, maar ze speelt meesterwerken van Bach, Vivaldi, Piazzolla en anderen ogenschijnlijk met het grootste gemak.

Bekijk dit concert
vrijdag 18 december 2020

Saint-Saëns’ Oratorio de Noël

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Het klassieke, ingetogen kerstverhaal, zonder overweldigende engelenkoren of bombast; dat typeert Saint-Saëns’ Oratorio de Noël.

Bekijk dit concert
vrijdag 29 januari 2021

James Judd dirigeert Franck en Saint-Saëns

AVROTROS Vrijdagconcert

Het Noord Nederlands Orkest houdt van onconventionele invalshoeken, en daar past Saint-Saëns’ populaire Tweede Pianoconcert goed bij.

Bekijk dit concert
vrijdag 26 februari 2021

Haydn, Saint-Saëns en Tsjaikovski

AVROTROS Vrijdagconcert

Een (gast)dirigent die tegelijkertijd optreedt als solocellist ziet u niet elke dag. Hij schittert onder meer in Saint-Saëns’ Celloconcert en Sallinens Nocturnal Dances.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Stel samen