Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

Klassiek & Jazz

Op het breukvlak tussen klassiek en jazz ontstaat nieuwe muziek die zich onttrekt aan het hokjesdenken volgens vormvaste genres. Een serie vol speelse experimenten en kundige verkenningen.

vanaf € 150

Bestel serie

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

zaterdag 28 september 2019

Theo Loevendie - Passacaglia Ensemble

Gerenommeerde instrumentalisten improviseren op basis van passacaglia’s

Componist en pianist Theo Loevendie is het ideale boegbeeld voor deze serie. Hij heeft in zijn lange loopbaan zijn sporen verdiend in de jazz en in de hedendaagse gecomponeerde muziek. De werelden komen samen in het Passacaglia Ensemble.

Bekijk dit concert
woensdag 16 oktober 2019

Carla Bley Trios

ECM Artists In Concert - Legendarische pianiste speelt met Steve Swallow en Andy Sheppard

De 82-jarige pianiste/componiste en ECM-boegbeeld Carla Bley heeft door de jaren heen een enorme carrière opgebouwd. Met dit trio (met Andy Sheppard op sax en Steve Swallow) op bas slaat ze een brug tussen klassiek en jazz.

Bekijk dit concert
vrijdag 1 november 2019

Julian Schneemann

Pianist Julian Schneemann nodigt voor Caravan XL vrienden vanuit de hele wereld uit. Oostelijke en westelijke windstreken ontmoeten elkaar in een fusie van folk, jazz en klassieke muziek.

Bekijk dit concert
vrijdag 22 november 2019

Kronos Quartet

Het bekendste hedendaagse muziekensemble ter wereld

Kronos Quartet, het bekendste strijkkwartet ter wereld, staat bekend om zijn levendige performances en onalledaagse repertoirekeuzes. Recent won het kwartet een Grammy voor hun album Landfall met Laurie Anderson.

Bekijk dit concert
vrijdag 20 december 2019

Vein feat. Andy Sheppard

Zwitsers trio presenteert hun nieuwe album Symphonic Bop

Het Zwitserse trio VEIN herinnert het publiek er graag aan dat je het pianotrio kunt beschouwen als het kleinst mogelijke orkest. Voor dit concert nodigen ze een special guest uit: saxofoonlegende Andy Sheppard.

Bekijk dit concert
zaterdag 29 februari 2020

Daan Vandewalle & Han Bennink

Een combinatie van klassiek repertoire en Amerikaanse pianomuziek

De Vlaamse pianist Daan Vandewalle, specialist in Amerikaans pianorepertoire, speelt een aantal solostukken waaronder John Zorn's Carny, gevolgd door een improvisatieset met drummer Han Bennink.

Bekijk dit concert
zaterdag 11 april 2020

Rembrandt Frerichs & Ties Mellema

Musici voor wie de grenzen tussen muzikale genres vooral een uitnodiging tot experimenteren zijn

Voor Transito Consort zijn de grenzen tussen muzikale genres vooral een uitnodiging tot experimenteren. Saxofonist Ties Mellema en pianist Rembrandt Frerichs halen bestaande composities uit elkaar en zetten ze daarna weer in een nieuwe vorm in elkaar.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement