Internationale Strijkkwartetten exclusief keuzeconcert

De magie van het strijkkwartet blijft tot op de dag van vandaag actueel. Vier instrumentalisten uit dezelfde familie met een onmiskenbaar eigen karakter.

v.a. € 132 incl. servicekosten

Concerten in deze serie

dinsdag 2 november 2021

Brentano String Quartet

Tribute to Stravinsky

Igor Stravinsky, die vijftig jaar geleden in New York overleed, geldt als een van de grote vernieuwers van de klassieke muziek. Het Brentano Quartet brengt een hommage aan de van oorsprong Russische componist met een divers programma dat op het eerste gezicht een beetje willekeurig lijkt, maar schijn bedriegt.

Bekijk dit concert
zaterdag 19 februari 2022

Brodsky Quartet

Engeland

TivoliVredenburg en het Brodsky Quartet delen veertig jaar geschiedenis. Het Britse kwartet schreef geschiedenis met een nachtelijke uitvoering van het laatste strijkkwartet van Sjostakovitsj in een bomvolle Grote Zaal.

Bekijk dit concert
zondag 24 april 2022

Cuarteto Casals

Haydn, Sjostakovitsj & Mendelssohn

Het Cuarteto Casals is een van Spanjes beroemdste strijkkwartetten, won concoursen in Londen en Hamburg, en trad op in de belangrijkste concertzalen wereldwijd, waaronder Carnegie Hall, Cité de la Musique in Parijs en het Concertgebouw.

Bekijk dit concert
vrijdag 17 juni 2022

Quatuor Danel

Brahms & Tsjaikovski

Het is niet zomaar dat het Quatuor Danel vanavond aantreedt met drie ijkpunten uit het strijkkwartetrepertoire. Het concert markeert het 20-jarige bestaan van de Nederlandse Strijkkwartet Academie, een kroonjuweel in de Nederlandse muziekcultuur.

Bekijk dit concert