Ensemble in residence: de Nationale Koren

De Nationale Koren is een verzamelnaam voor het Nationaal Kinderkoor, het Nationaal Jongenskoor, het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Gemengd Jeugdkoor.

Deze serie is niet meer als geheel te bestellen, omdat het eerste concert al heeft plaatsgevonden. Je kunt wel losse tickets bestellen voor de komende concerten. Die vind je hieronder.

Serieverkoop gestopt

Concerten in deze serie

zondag 12 december 2021

Orchestre Philharmonique du Luxembourg

Mahler - Symfonie nr. 3

Mahlers Derde Symfonie is een lofzang op de natuur. Die bestond voor Mahler uit meer dan kabbelende beekjes, fladderende vlinders en een lokaal onweersbuitje: de natuur roept ook angstaanjagende oerkrachten op.

Bekijk dit concert
zondag 19 december 2021

Ensemble in Residence de Nationale Koren & Ludwig

Kerstmuziek van Armenië tot Estland

Alle Nationale Koren komen tezamen voor een kerstfeest met onbekende kerstliederen uit Oost-Europa.

Bekijk dit concert
vrijdag 24 december 2021

Cantate de Noël

AVROTROS Vrijdagconcert

Haydns Schöpfungsmesse en Honeggers Une cantate de Noël vertegenwoordigen twee verschillende werelden. Haydn roept een genoeglijk religieus samenzijn op voor hofdames en prinsen.

Bekijk dit concert
zaterdag 8 januari 2022

Vivaldi Gloria

Nationaal Vrouwenjeugdkoor & PRJCT Amsterdam

Wat maakt het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor zo bijzonder? Dat was te horen in een ontroerend en wonderschoon concert, dat het koor in TivoliVredenburg in het najaar van 2020 gaf met het Amsterdam Baroque Orchestra en Ton Koopman.

Bekijk dit concert
vrijdag 1 april 2022

Ensemble in Residence de Nationale Koren

Hänsel und Gretel

Hänsel und Gretel een zoetsappig Duits sprookje met eenvoudige deuntjes? Beslist niet. Elke goede musicus die zich er even in verdiept, is er weg van.

Bekijk dit concert
zaterdag 4 juni 2022

Ensemble in Residence de Nationale Koren

Dort, wo du nicht bist, dort ist das Glück

De veelzeggende titel van dit koorprogramma luidt ‘Waar je niet bent, daar is het geluk.’ De essentie van de Romantiek gevat in een enkele dichtregel: de slotregel van Schubertlied Der Wanderer.

Bekijk dit concert