Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

Bigbands

De klassieke zalen van TivoliVredenburg, gebouwd voor grote orkesten, bieden ook alle ruimte voor grote jazzbezettingen. Vandaar de komende tijd negen verschillende concerten in verschillende stijlen en met verschillende solisten. Maar met één gemene deler: groot, groter, groots!

Voor deze concerten zijn alleen losse tickets verkrijgbaar.

Serieverkoop gestopt

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

donderdag 17 oktober 2019

Eric Vloeimans feat. Licks & Brains

EP presentatie Electric Minds - Jazz met een fikse dosis afrofunk, minimal music en dance

Eric Vloeimans gaat de samenwerking aan met Licks & Brains. Deze 18-koppige band onder leiding van Rolf Delfos mengt jazz met een fikse dosis soul, funk en dance en presenteert hun nieuwe EP Electric Minds.

Bekijk dit concert
donderdag 24 oktober 2019

Peter Beets & Henk Meutgeert feat. Georgie Fame

and the New Jazz Orchestra

Het 18-koppige orkest van pianist Peter Beets en bandleider Henk Meutgeert brengt je samen met toetsenist/zanger Georgie Fame terug naar de roerige jaren ’60 van Londen: sixties, de mods en Fred Perry, rock ‘n’ roll, jazz en blues.

Bekijk dit concert
vrijdag 13 december 2019

Nina Simone by Sabrina Starke & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Een ode aan een van ’s werelds grootste zangeressen

Afgelopen jaar ging het 17-koppige Jazz Orchestra de samenwerking aan met singersongwriter Sabrina Starke. Ze zochten de rafelranden op in het wonderschone oeuvre van Nina Simone. Wegens groot succes nu een reprise van deze samenwerking.

Bekijk dit concert
donderdag 19 december 2019

Kovacs & Metropole Orkest

Een combinatie van internationale allure!

In 2016 maakten het Metropole Orkest en zangeres Kovacs een bewerking van Kovacs’ debuutalbum Shades Of Black, nu doen ze hetzelfde met de vorig jaar verschenen opvolger Cheap Smell. Een combinatie van internationale allure!

Bekijk dit concert
dinsdag 28 januari 2020

The Big Chris Barber Band

Blues, jazz, anekdotes en spetterende solo's!

Barber heeft in zijn leven meer dan tienduizend (!) concerten gegeven met The Big Chris Barber Band. The Big Chris Barber Band staat garant voor een avond vol blues, jazz, New Orleans, een vleugje rock ’n roll en anekdotes over Chris Barber.

Bekijk dit concert
vrijdag 14 februari 2020

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Reconstructie van Miles Davis’ legendarische optreden uit 1960

Het Jazz Orchestra brengt een ode aan het onverwoestbare werk van trompettist Miles Davis, met een keur aan (jonge) gasten die door Miles zijn beïnvloed. Een sfeervolle avond met klassiekers zoals Miles ze speelde: zinderend en broeierig.

Bekijk dit concert
zondag 22 maart 2020

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Sunday Afternoon Jazz - Jazzorkest eert de bigband traditie met hun project Crossroads

Crossroads is een project waarbij de musici van de gerenommeerde bigband centraal staan. Het Jazz Orchestra geeft de bigband traditie van grootheden als Dizzy Gillespie en Count Basie een hedendaagse draai. Met o.a. gastsolisten Joris Roelofs, Martijn van Iterson en Kika Sprangers. Het album werd genomineerd voor een Edison.

Bekijk dit concert
zaterdag 2 mei 2020

Dutch Swing College Band

75 jaar jubileumprogramma

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, werd opgericht op 5 mei 1945. In 2020 vieren zij hun 75ste jubileum met een selectie van muzikale hoogtepunten uit de rijke historie van de Dutch Swing College Band.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement