Bigbands around the globe

De bigband gaat al bijna een eeuw mee in de jazzmuziek. In deze serie zijn vijf grote ensembles gebundeld die over de hele wereld bigband-repertoire hebben verzameld.

v.a. € 104 Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

zaterdag 3 oktober 2020

Metropole Orkest Big Band plays Chris McGregor

Wordt verplaatst

Chris McGregor was de Duke Ellington van Zuid-Afrika. Hij is misschien minder bekend dan zijn Amerikaanse inspiratiebron, maar de pianist-bandleidercomponist had een vergelijkbaar grote invloed op de jazz in zijn thuisland, met name door zijn bands The Blue Notes en Brotherhood of Breath. De Zuid-Afrikaanse dirigent Marcus Wyatt zocht de mooiste stukken van McGregor uit voor een herinterpretatie door de Metropole Orkest Big Band.

Bekijk dit concert
vrijdag 9 oktober 2020

Cubop City Bigband

Verplaatst naar donderdag 14 oktober

Cubop City Big Band werd in 1995 opgericht door drummer-percussionist Lucas van Merwijk en is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande salsa- en latinjazzformaties van Europa. In 2020 bestaat de Cubop City Big Band 25 jaar. Dit wordt gevierd met dit speciale jubileumconcert met een selectie van hun beste werk.

Bekijk dit concert
donderdag 17 december 2020

El XYZ de Son Bent Braam

13-koppige latinbigband van Nederlandse topmusici

De suite wordt uitgevoerd door een 13-koppige latinbigband van Nederlandse topmusici met als kern Braams trio Nos Otrobanda, dat zich specialiseert in Antilliaanse muziek. Denk: mambo, samba, bolero, cha-cha, merengue, calypso, salsa, rumba. Kortom, latin op z’n best.

Bekijk dit concert
donderdag 14 januari 2021

Millennium Jazz Orchestra feat. Lilian Vieira

Millennium Jazz Orchestra brengt Braziliaanse klassiekers met teksten van Braziliaanse dichters

In het nieuwe programma van het Millennium Jazz Orchestra staan de muziek, de poëzie en de natuur van Brazilië centraal. Teksten van actuele Braziliaanse dichters worden van muziek voorzien met als hoofdthema: de teloorgang van het Amazoneregenwoud, een milieuramp van ongekende omvang. Naast nieuwe composities klinken ook bekende en minder bekende Braziliaanse klassiekers, speciaal gearrangeerd voor het Millennium Jazz Orchestra.

Bekijk dit concert
zaterdag 20 februari 2021

Nueva Manteca

Zeskoppige formatie al 25 jaar vaste waarde in de Europese latinjazz.

Nueva Manteca is terug met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Nueva Manteca kan bogen op een oeuvre van maar liefst twaalf albums en is al 25 jaar een vaste waarde in de Europese latinjazz. Na het overlijden van oprichter Jan Laurens Hartong kreeg de band in 2018 tijdens een tournee in Colombia toch weer de smaak te pakken. De zeskoppige formatie presenteert nu gloednieuw materiaal.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Stel samen