Barok & Klassiek

Internationale ensembles, solisten, koren en blazers: wat hebben we daar lang naar moeten uitkijken. Ze komen samen in een gevarieerde serie.

Deze serie is niet meer als geheel te bestellen, omdat het eerste concert al heeft plaatsgevonden. Je kunt wel losse tickets bestellen voor de komende concerten. Die vind je hieronder.

Serieverkoop gestopt

Concerten in deze serie

donderdag 4 november 2021

Rossini - Petite Messe Solennelle

Coro Ghislieri

Toen Rossini zijn laatste mis voltooide, verzuchtte hij: ‘Is dit heilige muziek die ik zojuist maakte, of heiligschennis?’ Zijn Petite Messe Solennelle werd een van zijn meest geliefde werken.

Bekijk dit concert
maandag 20 december 2021

Hohe Messe

Nederlandse Bachvereniging

Wat zou Bach zelf als zijn beste werk hebben gezien? Goede kans dat het de Mis in b klein zou zijn, beter bekend als de Hohe Messe. In de laatste jaren van zijn leven stelde hij het werk samen.

Bekijk dit concert
zaterdag 8 januari 2022

Vivaldi Gloria

Nationaal Vrouwenjeugdkoor & PRJCT Amsterdam

Wat maakt het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor zo bijzonder? Dat was te horen in een ontroerend en wonderschoon concert, dat het koor in TivoliVredenburg in het najaar van 2020 gaf met het Amsterdam Baroque Orchestra en Ton Koopman.

Bekijk dit concert
zondag 16 januari 2022

Charpentier Te Deum

Ensemble Correspondances

De muziek van Henry Dumont en Marc-Antoine Charpentier heeft altijd iets koninklijks, ongeacht de vorm of het genre. Geen wonder: beiden klommen op tot hofkapelmeester en verkeerden in de hoogste kringen in Versailles en in de kerk.

Bekijk dit concert
vrijdag 8 april 2022

Johannes-Passion

Orchestra of the Age of Enlightenment

Bach schreef geen opera’s, maar zijn Johannes-Passion komt in de buurt. In vergelijking met de Matthäus-Passion is de Johannes-Passion minder beschouwend en meer op actie gericht.

Bekijk dit concert