Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

Barok & Klassiek

Utrecht doet zijn naam eer aan als hoofdstad van de oude muziek. Ensembles uit heel Europa komen naar de Domstad met overwegend Zuid Europese muziek.

vanaf € 131

Serieverkoop gestopt

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

zondag 1 september 2019

Vox Luminis

Slotconcert Festival Oude Muziek

Het openingsconcert van de serie Barok & Klassiek is het slotconcert van het Festival Oude Muziek, dat Napels als thema heeft.

Bekijk dit concert
woensdag 16 oktober 2019

Don Giovanni

Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam

Na vier succesvolle, semi-geënsceneerde Mozart-opera’s en Beethovens Fidelio in voorgaande jaren vervolgt het Orkest van de Achttiende Eeuw zijn opera-avontuur met Mozarts Don Giovanni.

Bekijk dit concert
zondag 15 december 2019

Zuid-Amerikaanse Barok & Misa Criolla

Musica Temprana

Barok met een bite, crossover avant la lettre. Die mengeling van tradities culmineert in Ramírez’ beroemde Misa Criolla: een volksmis met ritmes en volksmelodieën uit de Andes.

Bekijk dit concert
donderdag 30 januari 2020

Cappella Neapolitana & Giovanni Sollima

Pergolesi - Stabat Mater

Giovanni Sollima toont het grootst mogelijke respect voor de cello, maar behandelt het instrument bepaald niet met fluwelen handschoenen. Hij zet het strijkintstrument in vuur en vlam.

Bekijk dit concert
zaterdag 22 februari 2020

Monteverdi Vespers

Cantar Lontano o.l.v. Marco Mencoboni

Monteverdi maakte een glanzende carrière door. Op de toppen van zijn kunnen, schreef hij Selva morale e spirituale, letterlijk een ‘woud’ van geestelijke werken in uiteenlopende vormen.

Bekijk dit concert
zondag 26 april 2020

Water Music & Music for the Royal Fireworks

B’rock o.l.v Dmitry Sinkovsky

Hoe kun je de verjaardag van onze koning beter muzikaal omlijsten dan met klaterende en spetterende uitvoeringen van Händels Water Music en Music for the Royal Fireworks?

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement