Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

AVROTROS - Vocaal

De mooiste vocale werken in een serie verzameld, waaronder Ein deutsches Requiem van Brahms en Monteverdi's Mariavespers. Oorspronkelijk zat het Requiem van Verdi, het slotconcert, in deze serie. Wegens overweldigende belangstelling hebben we dat concert moeten vervangen voor Winnipeg Symphony Orchestra.

Concerten in deze serie

zaterdag 5 oktober 2019

Groot Omroepkoor in de Jacobikerk

AVROTROS Vrijdagconcert

Daan Manneke is de kampioen van professionele koren en amateurgezelschappen. Alle reden om deze muzikale duizendpoot in de schijnwerpers te zetten.

Bekijk dit concert
vrijdag 8 november 2019

Vocale Meesterwerken

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Twee hoogtepunten uit het twintigste-eeuwse repertoire voor koor en orkest, en ook nog eens gedirigeerd door Peter Dijkstra, misschien wel de beste koordirigent van dit moment.

Bekijk dit concert
vrijdag 13 december 2019

Monteverdi’s Mariavespers

Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging viert dit jaar Kerst met Monteverdi’s jubelende Mariavespers uit 1610. Volgens Monteverdi was dit in aanleg religieuze werk ook geschikt voor ‘kapellen of prinselijke vertrekken’.

Bekijk dit concert
vrijdag 14 februari 2020

Groot Omroepkoor zingt Ein deutsches Requiem

AVROTROS Vrijdagconcert

Religie was voor Johannes Brahms iets persoonlijks, wat de zeer persoonlijke invulling van zijn Requiem verklaart. Geen strenge dodenmis maar een werk dat warmte en troost uitstraalt.

Bekijk dit concert
vrijdag 13 maart 2020

Beethovens Mis in C

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Beethovens Mis in C, het kleinere broertje van de kolossale Missa Solemnis. De mis staat in de toonsoort C-groot, voor Beethoven de toonaard van de rust en de verlichting.

Bekijk dit concert
vrijdag 10 april 2020

Dvořák’s Stabat Mater

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Antonín Dvořák verloor drie van zijn kinderen. Het verdriet daarover verwerkte hij in zijn Stabat Mater. Dvořák laat het koor en de vier solisten soms wanhopig klinken, en dan weer berustend.

Bekijk dit concert
vrijdag 8 mei 2020

Winnipeg Symphony Orchestra

AVROTROS Vrijdagconcert

Beethoven vijf en Berlioz’ Messe solennelle, een ‘plechtige mis’, naast een nieuw werk van de Canadees Whittall.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement