Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

AVROTROS - Poëzie

In deze serie hoort u de magie tussen muziek en poëzie, met op het programma werken van onder andere Berlioz, Strauss, Mahler en Sibelius.

vanaf € 147

Bestel serie

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

vrijdag 4 oktober 2019

Berlioz: Harold en Italie

AVROTROS Vrijdagconcert

Niemand minder dan de legendarische violist Niccolò Paganini, volgens Hector Berlioz een ‘Gigant onder de giganten’ vroeg Berlioz om een groots werk voor altviool.

Bekijk dit concert
vrijdag 10 januari 2020

Vasily Petrenko dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest

Goebaidoelina, Haydn en Strauss

Vasily Petrenko is de gedroomde dirigent voor al de kleurenpracht in dit programma, een topdirigent - en favoriet van het Radio Filharmonisch Orkest.

Bekijk dit concert
vrijdag 7 februari 2020

Mahler en Tsjaikovski’s ‘Pathétique’

AVROTROS Vrijdagconcert

Hartstocht, liefdesverdriet en berusting lopen als een rode draad door dit programma. Een verzengend liefdesdrama, geheimzinnigheid en dubbele bodems, en een troostrijke en menselijke Mahler.

Bekijk dit concert
vrijdag 20 maart 2020

Sibelius’ Zevende symfonie

Residentie Orkest o.l.v. Nicolas Collon

Twee solisten tekenen voor twee zelden gehoorde, romantische werken, waaronder Waltons Celloconcert. Lyriek waarin de cello uitblinkt.

Bekijk dit concert
vrijdag 10 april 2020

Dvořák’s Stabat Mater

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Antonín Dvořák verloor drie van zijn kinderen. Het verdriet daarover verwerkte hij in zijn Stabat Mater. Dvořák laat het koor en de vier solisten soms wanhopig klinken, en dan weer berustend.

Bekijk dit concert
vrijdag 24 april 2020

Sjostakovitsj’ Negende

AVROTROS Vrijdagconcert

Dubbele bodems of boodschappen worden toegeschreven aan Sjostakovitsj. Met zijn Negende Symfonie zette hij de communistische partijbonzen in elk geval behoorlijk op het verkeerde been.

Bekijk dit concert
vrijdag 15 mei 2020

Korngold en Zemlinsky

AVROTROS Vrijdagconcert

In Die Seejungfrau hoor je weelderige, laatromantische muziek die bij vlagen een mysterieuze, donkere wereld oproept, beginnend diep op de zeebodem.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement