Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

AVROTROS - Muzikale Meesterwerken

In deze serie krijgen luisteraars het neusje van de zalm uit de klassieke muziek van de afgelopen drieënhalve eeuw voorgeschoteld, van Johann Sebastian Bach tot James MacMillan.

vanaf € 180

Bestel serie

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

vrijdag 20 september 2019

Poëzie met Debussy, Ravel en Roussel

AVROTROS Vrijdagconcert

De componsiten voeren orkest en publiek naar een droomwereld waar de fantasie regeert. Frans impressionisme en exotisme in optima forma.

Bekijk dit concert
vrijdag 4 oktober 2019

Berlioz: Harold en Italie

AVROTROS Vrijdagconcert

Niemand minder dan de legendarische violist Niccolò Paganini, volgens Hector Berlioz een ‘Gigant onder de giganten’ vroeg Berlioz om een groots werk voor altviool.

Bekijk dit concert
vrijdag 15 november 2019

Roussel, Mendelssohn en Sibelius

AVROTROS Vrijdagconcert

Het hoogtepunt van Roussels impressionistische periode: kleurrijke muziek in de stijl van Debussy en Ravel. Hoofdmenu is Sibelius’ Eerste Symfonie, met vet koper en dromerige strijkers.

Bekijk dit concert
vrijdag 29 november 2019

Amsterdam Sinfonietta speelt Bach en Henze

AVROTROS Vrijdagconcert

Violist Ning Feng is internationaal vermaard om zijn lyrische klank en virtuositeit. Feng bespeelt een Stradivarius uit 1721, waarmee hij soleert in Il Vitalino Radoppiato van Hans Werner Henze.

Bekijk dit concert
vrijdag 20 december 2019

Kerst met Mendelssohn en Mozart

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Stoer, zelfverzekerd en een rotsvast vertrouwen uitstralend. Dat zijn de verbindende elementen in Mendelssohns Vijfde Symfonie, zijn onvoltooid gebleven oratorium Christus en Mozarts Krönungsmesse.

Bekijk dit concert
vrijdag 17 januari 2020

Elim Chan dirigeert Tsjaikovski’s Vijfde

AVROTROS Vrijdagconcert

Tsjaikovski’s Vijfde Symfonie is voor de verandering een werk waarin optimisme de overhand heeft, inclusief een lichtvoetige walsmelodie en een nauwelijks verholen liefdesthema.

Bekijk dit concert
vrijdag 21 februari 2020

Nachtmusik

Alexei Ogrintchouk en het Concertgebouw Kamerorkest

Geen mooiere en meer plezierige nacht dan de nacht die Mozart oproept in zijn Eine kleine Nachtmusik. Het is eigenlijk een serenade, een muzikale ode of groet onder het balkon van een geliefde.

Bekijk dit concert
vrijdag 6 maart 2020

Beethoven en Petroesjka

AVROTROS Vrijdagconcert

Met een uitgebreid Frans, Duits en Russisch menu schotelt het Noord Nederlands Orkest het publiek een rijkgeschakeerd drieluik voor: Roussel, Beethoven en Stravinsky.

Bekijk dit concert
vrijdag 24 april 2020

Sjostakovitsj’ Negende

AVROTROS Vrijdagconcert

Dubbele bodems of boodschappen worden toegeschreven aan Sjostakovitsj. Met zijn Negende Symfonie zette hij de communistische partijbonzen in elk geval behoorlijk op het verkeerde been.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement