Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

AVROTROS - Klassiek 2

Het Radio Filharmonisch Orkest zet alleen of met het Groot Omroepkoor partituren uit Rusland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Nederland op de lessenaars.

vanaf € 180

Bestel serie

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

vrijdag 20 september 2019

Poëzie met Debussy, Ravel en Roussel

AVROTROS Vrijdagconcert

De componsiten voeren orkest en publiek naar een droomwereld waar de fantasie regeert. Frans impressionisme en exotisme in optima forma.

Bekijk dit concert
vrijdag 1 november 2019

Nederlands Kamerorkest en Remy van Kesteren

Caplet, Debussy en Haydn

Remy van Kesteren slaat fantastische nieuwe wegen in maar gelukkig heeft hij de klassiekers van het harprepertoire niet verweesd achtergelaten.

Bekijk dit concert
vrijdag 13 december 2019

Monteverdi’s Mariavespers

Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging viert dit jaar Kerst met Monteverdi’s jubelende Mariavespers uit 1610. Volgens Monteverdi was dit in aanleg religieuze werk ook geschikt voor ‘kapellen of prinselijke vertrekken’.

Bekijk dit concert
vrijdag 10 januari 2020

Vasily Petrenko dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest

Goebaidoelina, Haydn en Strauss

Vasily Petrenko is de gedroomde dirigent voor al de kleurenpracht in dit programma, een topdirigent - en favoriet van het Radio Filharmonisch Orkest.

Bekijk dit concert
vrijdag 7 februari 2020

Mahler en Tsjaikovski’s ‘Pathétique’

AVROTROS Vrijdagconcert

Hartstocht, liefdesverdriet en berusting lopen als een rode draad door dit programma. Een verzengend liefdesdrama, geheimzinnigheid en dubbele bodems, en een troostrijke en menselijke Mahler.

Bekijk dit concert
vrijdag 13 maart 2020

Beethovens Mis in C

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Beethovens Mis in C, het kleinere broertje van de kolossale Missa Solemnis. De mis staat in de toonsoort C-groot, voor Beethoven de toonaard van de rust en de verlichting.

Bekijk dit concert
vrijdag 27 maart 2020

Mozart met Ronald Brautigam

AVROTROS Vrijdagconcert

Hou je van drive, scherpe contouren, gedurfde dissonanten à la 1930, en vooruit, hier en daar nog een vleugje impressionisme, dan is Roussels Derde Symfonie een echte aanrader.

Bekijk dit concert
vrijdag 10 april 2020

Dvořák’s Stabat Mater

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Antonín Dvořák verloor drie van zijn kinderen. Het verdriet daarover verwerkte hij in zijn Stabat Mater. Dvořák laat het koor en de vier solisten soms wanhopig klinken, en dan weer berustend.

Bekijk dit concert
vrijdag 15 mei 2020

Korngold en Zemlinsky

AVROTROS Vrijdagconcert

In Die Seejungfrau hoor je weelderige, laatromantische muziek die bij vlagen een mysterieuze, donkere wereld oproept, beginnend diep op de zeebodem.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement