AVROTROS Vrijdagconcert

Al veertig jaar luiden we het weekend in met het AVROTROS Vrijdagconcert. Dit seizoen hebben we veel te vieren: het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor bestaan 75 jaar, Noa Wildschut is de eerste artist in residence en we staan stil bij de componisten Saint-Saëns en Stravinsky die in 2021 resp. 100 en 50 jaar geleden overleden.

Series in deze categorie

Jong talent op vrijdag

Het AVROTROS Vrijdagconcert kent al decennia een mooie traditie: de aanstormende generatie een kans bieden op te treden in de concertzaal. Bovendien steunt AVROTROS in het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’

Bekijk serie

Licht op Camille Saint-Saëns

‘Hij wordt door geen enkel gevoel geplaagd, en niets stoort de helderheid van zijn denken’, zo schreef de beroemde schrijver Romain Rolland over Camille Saint-Saëns. Speciale aandacht krijgt Saint-Saëns dit

Bekijk serie

Igor Stravinsky Herdacht

‘Foei, foei, gekkenwerk’, riepen verbouwereerde luisteraars bij een uitvoering in Parijs. Dat was bij de première van het ballet Le sacre du printemps (Het lente-offer) van Igor Stravisky in 1913.

Bekijk serie

Muzikale Meesterwerken

Muzikale Meesterwerken is de fijnproeversserie van het AVROTROS Vrijdagconcert. Een serie met bijzondere programmatische elementen en een mooie afwisseling van vertrouwde ensembles en gastorkesten.

Bekijk serie

AVROTROS Klassiek 1

Hoofdrolspelers in deze geliefde serie zijn de twee vertrouwde ensembles, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Beide beleven dit seizoen hun 75-jarig jubileum.

Bekijk serie

AVROTROS Klassiek 2

Deze serie biedt vier keer het jubilerende Radio Filharmonisch Orkest, waarvan drie concerten samen met het Groot Omroepkoor. Naar Utrecht komen ook Nederlandse orkesten uit het noorden, westen en zuiden.

Bekijk serie

AVROTROS Vocaal

Voor deze serie reizen zo’n twintig vocale solisten af naar Utrecht. Daarnaast het vertrouwde Groot Omroepkoor, al 75 jaar het anker van de vocale programmering.

Bekijk serie

Groot Omroepkoor 75 jaar

Het Groot Omroepkoor is kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht en beleeft dit seizoen zijn 75-jarig jubileum. Het is het enige koor in Nederland dat het symfonische koorrepertoire professioneel uitvoert.

Bekijk serie

Radio Filharmonisch Orkest 75 jaar

Het Radio Filharmonisch Orkest is opgericht net na de oorlog in 1945. Dit in Hilversum gevestigde omroepensemble bestaat 75 jaar en viert dus een bijzonder jubileum.

Bekijk serie

Bekijk het hele seizoen in chronologische volgorde

Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs. Op die manier kunt u uw eigen keuzeabonnement samenstellen, dwars door alle bestaande series heen.

Bekijk serie