Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

Quatuor Danel in Residence

Het Quatuor Danel bestaat sinds 1991. Sindsdien hebben zij zo’n 2.500 concerten gegeven en behoren ze tot de top van de muziekwereld. Het kwartet bestaat uit Marc Danel (eerste viool), Gilles Millet (viool), Vlad Bogdanas (altviool) en Yovan Markovitch (cello). Zij geven concerten over de hele wereld en maken vernieuwende opnames. Bekend zijn hun interpretaties van werken van Haydn, Beethoven, Schubert, Shostakovich en Weinberg. Ze werken graag samen met eigentijdse componisten en begeleiden jonge strijkkwartetten en musici.

Het Franse strijkkwartet heeft het Utrechtse publiek veel onvergetelijke momenten en concerten bezorgd. Ze verraste met Sjostakovitsj en Borodin, en speelde alle strijkkwartetten van Mieczysław Weinberg. Ze stonden in Utrecht op het podium met Ralph van Raat, Calefax, klarinettist Jörg Widmann en waren bij het openingsfestival in 2014 de eersten die een concert gaven in kamermuziekzaal Hertz. Geen mooier, leuker en avontuurlijker gezelschap als Ensemble in Residence dan het Quatuor Danel. Sinds 2016 verzorgen zij concerten, masterclasses en lezingen, en  gaan ze onverwachte samenwerkingen aan met andere artiesten.

Young Composers Project
Onder leiding van workshopleiders van TivoliVredenburg werken 150 basisschoolkinderen van de International School Utrecht aan een langdurig compositieproject. De inspiratie hiervoor  vinden de kinderen in de muziek van het strijkkwartet. Quatuor Danel treedt aan het begin van het traject voor de leerlingen op en licht daarbij de klanken van de instrumenten toe. Daarna gaan de kinderen met onze workshopleiders op school aan de slag om hun eigen muziek te componeren voor Quatuor Danel en hun klas.  Het project wordt afgesloten met de uitvoering van de composities van de leerlingen, samen met het Quatuor Danel op het podium van Hertz. En natuurlijk een zaal vol trotse ouders en leerkrachten!

Optreden bij de Muziekroute
Kinderen uit Overvecht in aanraking brengen met muziek, dat is het doel van De Muziekroute. Een project waar we trotse partner van zijn. De MuziekRoute is bedoeld om kinderen op een creatieve manier in aanraking te laten komen met muziek. De focus ligt hierbij op het zelf maken, ontdekken, bedenken en ervaren van muziek. Tijdens hun residency zal Quatuor Danel een optreden geven op twee Overvechtse basisscholen.

Coachen van Jonge Talenten bij  coachingtraject Rabo Next Stage
Rabo Next Stage is de volgende stap om als jonge muzikant nog beter te worden. Om de deelnemers echt op weg te helpen krijgen zij een half jaar professionele begeleiding van landelijk bekende en succesvolle muziekprofessionals. Quatuor Danel begeleidt  – voor het tweede jaar op rij – vier jonge klassieke gezelschappen; www.rabonextstage.nl.

Quatuor Danel in Vrije Geluiden 18 oktober 2016 (vanaf 2:20)