Quarantainepoëzie: Tweede Thuis

In maart 2020 ging TivoliVredenburg net als zoveel andere organisaties voor heel even helemaal dicht. En ondanks dat het nog steeds stil is in onze stad en de straten, terrassen en pleinen leeg blijven, gaat het leven achter de deuren door. Want stilte betekent zeker geen stilstand. Vanaf de eerste dagen van de lockdown, de periode dat het echt stil was, zaten collega's Tom Ruben en Jorn van Zwieten juist niet stil. Ze trakteerden alle TivoliVredenburgers iedere dag op een gedicht, een quarantainegedicht. De gedichten zijn geïnspireerd op foto's van ons gebouw, gemaakt door andere collega's. Voorheen was deze Quarantainepoëzie enkel te lezen op onze interne Facebook-pagina. Nu is een selectie van de beste gedichten beschikbaar voor iedereen!

In het najaar van 2020 besloten Jorn en Tom de selectie gedichten, en de bijbehorende foto's, in boekvorm te gieten. Ze deden dit samen met collega Saskia Bosch, die de bundel ontworpen heeft. Ze gaven de bundel de naam 'Tweede Thuis' wat volgens ons geen verdere uitleg behoeft. De bundel is onder meer te bestellen in onze webshop. Kijk hier hoe je een exemplaar van 'Tweede Thuis' kunt bemachtigen! Leuk om weg te geven, of voor in je eigen boekenkast!

Bundel besteld maar wil je in de tussentijd alvast even genieten van het tweetal? Kijk dan dit filmpje en maak plaats voor wat weemoed:

 

 

Beeld: Geertje Kooijman

 

Beeld: Ruben Baudoin

 

Beeld: Jeroen Berg

 

Beeld: Inez Tempels

 

Beeld: Tess Meerman

 

Beeld: Coco van der Kuijl

 

Beeld: Ward Mevis