Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

Pride Month in TivoliVredenburg

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van gerelateerd programma in TivoliVredenburg.

In juni viert TivoliVredenburg dat je mag houden van wie je wil houden en mag zijn wie je wil zijn: het is Pride Month! Hier lees je hoe wij hier bij stil staan, en waarom. En hoe we in de toekomst verder willen bouwen aan meer bewustzijn, en het vieren van de liefde en de vrijheid.

Pride Month
Tijdens de Pride Month vieren we seksuele en genderdiversiteit. Maar de maand juni staat niet alleen in het teken van feestvieren. Het biedt ook de kans om op vreedzame wijze bewustzijn te creëren over de problemen die de LHBT-gemeenschaap ervaart.

Dat de maand juni als Pride Month wordt gezien is geen toeval. Eind juni 1969 vonden in New York de Stonewall-rellen plaats: na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie richting de LHBT-gemeenschap was de ontruiming van homobar The Stonewall Inn de druppel. De gemeenschap besloot terug te vechten en vormde wereldwijd een voorbeeld in de strijd voor gelijke rechten.

Tivoliefde
Op zaterdag 1 juni luidden we de Pride Month in en voer TivoliVredenburg mee tijdens de Utrecht Canal Pride. Daarmee lieten we in vol ornaat zien voor welke waarden we staan. Wij willen dat TivoliVredenburg voor onze bezoekers én medewerkers veilige en liefdevolle omgeving is, waar je je verhaal kwijt kunt en waar je seksualiteit en gender kunt vieren, koesteren of verkennen. Daar staan we niet alleen in juni voor, maar altijd. Heb je al gezien dat de vlaggen aan onze kade het hele jaar door de regenboog vormen?

TivoliVredenburg vindt het belangrijk om seksuele en genderdiversiteit aan te moedigen. Maar: we zij er nog lang niet. In de toekomst willen we graag meer programma voor, over en mét de LHBT-gemeenschap, genderneutrale toiletten, bedrijfscursussen, een inclusiever personeelsbestand, en nog veel meer. Door mee te doen met de Pride Month laten we zien waar we voor staan en dat we het beter willen maken.