Universiteit Utrecht

Met meer dan 30.000 studenten (en een jaarlijkse instroom van 6.500 nieuwe studenten) is Universiteit Utrecht een van de grootste universiteiten van Nederland.

Regelmatig organiseert de UU evenementen binnen het kennis- en debatprogramma van TivoliVredenburg. Tijdens deze programma’s delen wetenschappers en andere experts hun kennis over actuele thema’s. Samen verzorgen TivoliVredenburg en de Universiteit Utrecht de communicatie.

Soms wordt het programma samen gemaakt met TivoliVredenburg-programmeur Marieke Hulsbos, soms is de redactie volledig in handen van de verschillende teams vanuit de universiteit. TivoliVredenburg verzorgt de productie voor alle programma’s, zodat het programma of festival zo optimaal mogelijk verloopt.

Betweter Festival

Eén van de terugkerende programma’s is het Betweter Festival: een avondvullend festival waar de bezoeker op onderzoek uitgaat in een dynamisch programma met wetenschap, kunst en cultuur. Het festival word sinds 2016 jaarlijks georganiseerd in TivoliVredenburg. Een groot aantal zalen en ruimtes worden gevuld met onderzoeksverhalen, muziek, film, podiumkunst, experimenten en performances.

Het programma voor Betweter Festival wordt samengesteld door Studium Generale, met advies van programmeurs van TivoliVredenburg. De marketing is verdeeld tussen Studium Generale en TivoliVredenburg en de productie is in handen van TivoliVredenburg.

Door deze samenwerking kunnen TivoliVredenburg en Universiteit Utrecht kennis op een toegankelijke en aantrekkelijke manier delen met studenten én niet-studenten. Het Betweter Festival wordt jaarlijks goed bezocht en krijgt veel lovende reacties van publiek.

240617

Interesse in een samenwerking met TivoliVredenburg?

We nodigen je graag uit. Neem contact op met Lisanne Vis (Partnerships & Development) via [email protected].