De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is met bijna 4400 studenten niet alleen de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland, maar ook een van de grootste op kunst en cultuur gerichte opleidingsinstituten in Europa.

HKU heeft vooropleidingen, bacheloropleidingen en post-hbo en masteropleidingen in de volgende richtingen: vormgeving, theater, muziek, beeldende kunst, games en interactie, kunst en economie, kunsteducatie en media. In totaal biedt HKU ruim 50 afstudeerrichtingen in deze disciplines aan.

TivoliVredenburg en HKU zijn al jarenlang partners. Uit dit partnership zijn verschillende samenwerkingen ontstaan, waaronder de lunchconcerten.

Iedere vrijdagmiddag is er een gratis lunchconcert te bezoeken in TivoliVredenburg. Bij deze concerten is de zaal vrijwel altijd volledig gevuld. Wat het publiek te zien krijgt verschilt per week, maar dat er over het algemeen studenten van HKU op het podium staan is een feit.

De programma’s zijn net zo veelzijdig als het instrumentarium en de voorkeuren van de studenten. De ene week romantische liederen met pianobegeleiding, de week erop bewerkingen voor een saxofoonensemble of klassieke strijkkwartetten. Op deze manier biedt TivoliVredenburg laagdrempelige concerten aan en hebben de HKU studenten veel speeluren voor publiek.

De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook. Bekijk de registraties hieronder terug.

182977

Interesse in een samenwerking met TivoliVredenburg?

We nodigen je graag uit. Neem contact op met Lisanne Vis (Partnerships & Development) via [email protected].