Jaarverslag

Ondanks lockdowns en wisselende beperkingen slaagde TivoliVredenburg erin contact te houden met het publiek en artiesten van werk te voorzien. Dit publieksjaarverslag geeft een kijkje achter de schermen: in vogelvlucht door het bewogen jaar 2021.

Aan het begin van het jaar schreef Jeroen Bartelse, directeur van TivoliVredenburg, in zijn corona-update: ‘Er gloort licht aan het einde van de tunnel: vaccins en sneltests komen eraan. Maar voor we zover zijn, moeten we nog wel door een paar moeilijke maanden heen.’ Hij schreef ook: ‘In de weken voor kerst heeft het MT [managementteam] een plan de campagne gemaakt om TivoliVredenburg het aankomend jaar zo goed mogelijk door de crisis te loodsen.’

Dit publieksjaarverslag laat in vogelvlucht zien hoe dat ging: hoe TivoliVredenburg in 2021 het hoofd koel en boven water wist te houden. Dankzij steun van het Rijk en de gemeente Utrecht. En dankzij de indrukwekkende veerkracht en inzet van de organisatie.

 

 

Het jaar begon en eindigde met een uitgestorven gebouw. In de tussentijd passeerden alle denkbare vormen en varianten tussen onbeperkt open en helemaal dicht de revue. Zo’n grillige situatie vraagt om een duidelijk kompas. Dat kompas bestond uit het Meerjarenplan 2021-2024 aangevuld met de volgende uitgangspunten, geformuleerd in de loop van 2020:

  • We blijven hoe dan ook ‘open, aan en zichtbaar’, in ieder geval voor stad en regio, ook al moeten we muziek de huiskamers in dragen;
  • We proberen zoveel mogelijk werk en inkomen te behouden en te genereren. Artiesten op het podium, technici aan de knoppen, barpersoneel achter de tap;
  • We investeren, tegen de stroom in, om straks de crisis uit te stuiven. Nu werken aan inclusie, nu goed online aanbod neerzetten, nu het pand aanpakken.

Veel kon er niet, maar daardoor kwamen tijd en ruimte vrij voor andere doelstellingen en werkzaamheden, zoals valt te lezen in het Bestuursverslag 2021. Tegelijkertijd bracht de coronacrisis juist meer werk met zich mee: extra werk, ander werk en complex werk waarvan veel afhing. Dit publieksjaarverslag geeft een kijkje achter de schermen aan de hand van facts & figures, streams, foto’s en interviews met medewerkers en artiesten.