Jaarverslag

Het is een bizar en bijzonder jaar geweest; 2022 was vol tegenstellingen. Van veel plezier en grote opluchting, van nieuwe wendingen en keihard werken. En gek genoeg, eerst van onwennigheid.

Toen we in de loop van februari corona achter ons konden laten en we ons voorbereidden op ‘back to business’ – terug naar een volle agenda – wisten we niet wat ons te wachten stond. Zouden onze bezoekers TivoliVredenburg weer weten te vinden? Gingen internationale artiesten weer op tournee? Durfden de Amerikanen het weer aan om naar Europa af te reizen? Niemand had op dat moment kunnen voorspellen hoe vol en bruisend we het jaar zouden afsluiten.

Ongeveer 1,3 miljoen mensen hebben onze activiteiten en horecagelegenheden bezocht. Het is wonderwel gelukt om net zo veel bezoekers te trekken als in 2019, het laatste ‘gewone’ jaar voor corona, terwijl we de eerste maanden nog dicht waren. Daar zijn we trots op. Het werd een mooi jaar waarin het gebouw weer tot leven kwam en sprankelde, bruiste. We hebben alles in het werk gesteld om het publiek, voor zover het twijfelde of het wel weer kon, tegemoet te komen. We hadden zelfs een eigen teststraat in huis, voor degenen die geen ‘groene vink’ konden overleggen. En toen stroomde het publiek binnen, sommigen aarzelend, anderen met knaldrang.