MENU
HOME

UJazz Workshops

De muziek van Eddy Harris

Weekend workshop door Rolf Delfos

Eddie Harris staat bekend om zijn ‘funky timing’. Met zijn frasering en composities is hij herontdekt door vele jazz-dj’s die hem een warm hart toedragen. Ook John Scofield was zeer gecharmeerd van hem en heeft aan het einde van Harris leven nog de cd ‘Hand jive’ met hem opgenomen. De combinatie van swing en funk is nergens zo goed vastgelegd als in de groovy stukken zoals Freedom jazzdance en Cold Duck Time. Als je een weekend met deze muziek bezig bent, verandert je timing wezenlijk. Daarbij is het aanstekelijke materiaal ideaal repertoire voor sessies en bands. Voor muzikanten die noten kunnen lezen, over akkoorden kunnen soleren en al stappen gezet hebben in articulatie en timing.

Rolf Delfos, saxofonist, componist, arrangeur en bandleider is al vele jaren heel actief in de jazzscene. Hij maakt sinds de jaren tachtig deel uit van onder meer The Houdini's, Artvark Saxophone Quartet, The Auratones, The JazzInvaders, Cubop City Big Band en Licks & Brains. Onder zijn eigen naam kwam dit jaar het album ‘Roadtrip for the last 90 days of your life’ uit. Hij is werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium en het ArtEZ Conservatorium als docent saxofoon, methodiek en improvisatie.

www.artvarksq.com | www.houdinis.net | www.delmontis.com | www.jazzinvaders.com | www.licksandbrains.com | www.theauratones.com |

Data workshop:

Zaterdag 25 en zondag 26 november 2017

Tijd:

Zaterdag 10.00 tot 15.00 uur
Zondag 10.00 tot 16.00 uur

Plaats: 

Muziekhuis Utrecht      
Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht                             
www.muziekhuisutrecht.nl

Presentatie:

Zondagavond 26 november in TivoliVredenburg

Kosten:

Ujazz leden €55,- overige €65,-

Aanmelding en informatie:

workshop@ujazz.nl

 


 

U jazz werkt samen met TivoliVredenburg en het Utrechts ConservatoriumU Jazz organiseert concerten, workshops en sessies in Utrecht

www.ujazz.nl - jazz030.nl
 

Spice up your Solo door Marc Scholten

Weet je niet hoe je je solo moet beginnen? Gebruik je steeds hetzelfde idee in solos? Gaat je solo alleen maar omhoog, omlaag en dan weer omhoog en weer. Weet je niet hoe je een akkoordenschema moet lezen en interpreteren? Wil je je solo leren afbouwen in plaats van gewoon stoppen?

Marc Scholten heeft de oplossing voor al deze problemen. In deze workshop leer je een akkoordenschema op verschillende manieren te benaderen zodat je meer mogelijkheden hebt om een leuke solo te spelen. Je leert ook hoe je het best kan studeren op improvisatie aan de hand van gerichte oefeningen en concrete voorbeelden. Zo kom je spelenderwijs op een leuke manier tot een betere solo. Voor mensen met enige ervaring met noten en akkoorden lezen.

Saxofonist Marc Scholten is de leadaltsaxofonist van het Metropole Orkest en docent aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Als lid van het M.O. speelde hij met vele grootheden uit de jazz en pop zoals Herbie Hancock, Michael Brecker, Joe Cocker, Snarky Puppy, Al Jarreau, Pat Metheny, Joe Lovano, Terence Blanchard. Met zijn groep The Blindfold Test bracht hij 2 cds uit met eigen composities. Zijn saxofoon is te horen in diverse films, tv-tunes, commercials en op cds.

www.marcscholten.com
 

Data workshop:

Woensdagavond 1, 8, 15, 22 en 29 november 2017

Tijd:

19.30 tot 22.30 uur

Plaats: 

Muziekhuis Utrecht      
Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht                             
www.muziekhuisutrecht.nl

Presentatie:

Try-out: Zondagmiddag 26 november in Jazz Cereol

Zondagavond 3 december 2017 in TivoliVredenburg

Kosten:

Ujazz leden €77,- overige €87,-

Aanmelding en informatie:

workshop@ujazz.nl

 


 
Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.