MENU
HOME

UJazz Workshops

Surinaamse Muziek, Van Kid Dynamite tot Fra Fra Sound

Wat is Kaseko? Wat waren de Surinaamse hits? Wie waren de invloedrijkste muzikanten? Efraïm Trujillo leidt je langs hoogtepunten van de Surinaamse muziek van de laatste 80 jaar. Muziek van onder meer de legendarische saxofonist Arthur Parisius, alias Kid Dynamite, de 'King of Kaseko' Lieve Hugo, maar ook van Trujillo en Fra Fra Sound komt tijdens deze workshop aan de orde. Voor deelnemers die noten kunnen lezen en enigszins over akkoorden kunnen soleren. Ook voor percussionisten die van uitdagende ritmes houden.

Efraïm Trujillo speelde na zijn studie aan het Amsterdams conservatorium  jarenlang in Surimaamse bands als Fra Fra Sound, Fra Fra Big Band en Surinam Music Ensemble. Tevens schreef hij veel composities en arrangementen voor grotere en kleinere bezettingen met ruimte voor zang, percussiesolo's en blazersspecials. Verder speelt hij onder meer in The Ploctones en The Preacher Men. Daarnaast is hij musical director van Het Amsterdam Funk Orchestra.

Data workshop:

7  woensdagavonden:
25 januari, 8, 15, 22 februari, 8, 22,  29 maart 2017  

Tijd:

19.30 - 22.30 uur

Plaats: 

Muziekhuis Utrecht      
Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht                             
www.muziekhuisutrecht.nl

Presentatie:

Zondagavond 2 april 2017 in TivoliVredenburg

Kosten:

Ujazz leden €79,- overige €89,-

Aanmelding en informatie:

workshop@ujazz.nl

 


 

Workshop: Compositie en improvisatie
door Reinier Baas

“Composition is just improvisation slowed down and improvisation is just composition sped up”, aldus Wayne Shorter. Hoe kun je simpele technieken toepassen om van één idee een hele compositie te maken? Hoe ga je om met een leeg vel papier? Hoeveel regels moet je kennen om ze aan je laars te kunnen lappen? Wat doe je als je geen inspiratie hebt, of nog nooit een stuk hebt geschreven? Geschikt voor iedereen met een basiskennis van zijn of haar instrument, harmonieleer en muzieknotatie. We gaan meteen aan de slag met schrijven en de composities met elkaar spelen.


Gitarist en –componist Reinier Baas studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en was finalist bij de Deloitte Jazz Awards. Sindsdien speelt hij op toonaangevende podia en ontving een Edison in de categorie Jazz/World Nationaal. Hij staat sinds 2010 aan het hoofd van ‘The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble’. In 2016 kwam ‘Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix’ uit, een compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival. Hierin verenigt hij doorgecomponeerde muziek en improvisatie met elkaar. Als docent is Reinier Baas verbonden aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam en gaf hij masterclasses aan diverse conservatoria.

Data workshop:

Zaterdag 22 en zondag 23 april

Tijd:

10.00 - 15.30 uur

Plaats: 

Muziekhuis Utrecht      
Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht                             
www.muziekhuisutrecht.nl

Presentatie:

Zondagavond 23 april in TivoliVredenburg

Kosten:

Ujazz leden €49,- overige €59,-

Aanmelding en informatie:

workshop@ujazz.nl

 


 

 


Hoe overleef je een II-V-I?
door Thomas Kwakernaat

Wat is de meest voorkomende  harmonische verbinding in Jazz Standards? Hoe herken je deze? Wat doe je ermee? Veel jazzstukken bevatten één of meerdere II-V-I akkoordwisselingen. Muzikanten wringen zich soms in allerlei bochten om mooie noten over deze akkoorden te spelen. In de workshop behandelen we een paar eenvoudige manieren waarop je II-V-I’s kunt benaderen.  Deze  II-V-I-benaderingen die je leert komen ook ten goede van je algehele jazzvocabulaire. We besteden veel tijd aan de stukken. Zodoende leer je de materie optimaal beheersen. Je krijgt de stukken ruim van tevoren toegezonden met instructies. Voor muzikanten die noten kunnen lezen en verder willen komen in hun improvisaties.

Thomas Kwakernaat, contrabassist, workshop- en sessieleider, docent en coach. Hij studeerde aan het "Conservatoire Royal" in Brussel en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Studeert nu aan de opleiding Klankresonantie. Sinds een aantal jaren geeft hij workshops voor amateurmusici in Nederland, Frankrijk en Spanje. In die workshops toont hij professionele betrokkenheid en weet deelnemers in een sfeer van veiligheid over hun grenzen te halen.

www.thomaskwakernaat.nl

Data workshop:

Woensdagavond
3, 10, 17 24 en 31 mei 2017

Tijd:

19.30 - 22.30 uur

Plaats: 

Muziekhuis Utrecht      
Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht                             
www.muziekhuisutrecht.nl

Presentatie:

Woensdagavond 7 juni bij Wessie-Sessie in Parnassos 

Kosten:

Ujazz leden €59,- overige €69,-

Aanmelding en informatie:

workshop@ujazz.nl

 


 
Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.