MENU
HOME
Culturele Zondag - Alles Kids

Culturele Zondag - Alles Kids

support
aanvang
11:00
zaal open
10:30
  • anders
  • culturele zondag
  • alles kids
  • rabo open stage
  • k.f. hein foyer
  • 171015

Op 15 oktober 2017, de eerste zondag van de herfstvakantie, haalt Utrecht alles uit de kast voor Culturele Zondag Alles Kids en bouwt de stad om tot een culturele speeltuin voor de hele familie. Van 11.00 uur ’s ochtends tot laat in de middag is er van alles te beleven en vrijwel alle programma’s zijn gratis te bezoeken. 

In TivoliVredenburg beleef je een spetterende muzikale dag. Betreed de Rabo Open Stage en zing mee met Robin Buijs en Joep Lensen van de Nederlandse Pop Academie of laat je wegblazen door de talenten van het Domstad Jeugd Orkest. Heb je altijd al je eigen rap willen maken? Rapper Prins leert je hoe dat moet! Als je uitgerapt bent kun je komen kijken en luisteren naar de Franse pianist Jean Dubé. Ter ere van het Liszt-Concours speelt hij Liszts tweede Hongaarse rapsodie bij de cartoons van Tom & Jerry en Bugs Bunny (die te zien zijn op groot scherm!).

Programma
11.00 – 11.15 uur       Cat Concerto

11.30 – 12.10 uur       Maak je eigen rap!

12.15 – 12.30 uur       Cat Concerto

12.45 – 13.15 uur       Singer-songwriterduo Robin Buijs & Joep Lensen

13.30 – 13.45 uur       Cat Concerto

14.15 – 14.45 uur       Domstad Jeugd Orkest

15.15 – 15.30 uur       Cat Concerto


Cat Concerto | K.F. Hein Foyer
Tom & Jerry en Bugs Bunny zijn de favoriete tekenfilms van veel pianisten. Niet alleen omdat ze grappig zijn, maar ook omdat ze vol pianomuziek van Franz Liszt zitten. Speciaal voor de Culturele Zondag haalt het Liszt Concours een van zijn oud-prijswinnaars, Jean Dubé, in huis om live de muziek bij de bekende cartoons te spelen. Luister de bekende melodieën in Cat Concerto, terwijl Tom & Jerry elkaar het leven zuur proberen te maken en naar Rhapsody Rabbit, terwijl Bugs Bunny wordt afgeleid door een wel heel brutale muis.


Maak je eigen rap! | Rabo Open Stage

Voor kinderen vanaf 6 jaar, maximaal 20 deelnemers.
Rapper Prins geeft een rapworkshop en helpt je in 40 minuten tijd een eigen rap te maken. Hij studeert aan de Nederlandse Pop Academie en weet dus als geen ander hoe het is om met een microfoon op het podium te staan. Nu mag jij het podium betreden! 


Singer-songwriterduo Robin Buijs & Joep Lensen | Rabo Open Stage

Joep Lensen en Robin Buijs studeerden aan de Nederlandse Pop Academie en vormen nu samen een muzikaal duo. Met Joep Lensen op gitaar en Robin Buijs als vocalist zet dit duo een toffe act neer met akoestische uptempo nummers die je mee kunt zingen!


Domstad Jeugd Orkest | Rabo Open Stage
Het Domstad Jeugd Orkest (DJO) geeft deze middag een sneak preview van drie meesterwerken die zij later dit jaar zullen gaan uitvoeren. Maar liefst vijftig jeugdige orkestleden zullen drie heel verschillende openingsstukken ('ouvertures') laten horen op Rabo Open Stage. Wees erbij en laat je meevoeren op de mooiste muziek uit de muziekgeschiedenis!

Wellicht vind je ook interessant

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.