MENU
HOME
Dabke Night

Dabke Night

line-up
Nidal Karam
Dal3ona Dabke
DJ Matrub

Foyer: Arabic Lounge
12,00
aanvang
20:30
eindtijd
01:00
  • anders
  • mixed cultures
  • pandora

Tijdens deze allereerste Dabke Night in TivoliVredenburg mixen we Arabische traditie, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen, en brengen we alles samen op het podium en de dansvloer! Dabke, wat in het Arabisch letterlijk 'stampen' betekent, is een modern Levantijns-Arabische cirkel-volksdans en wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanie, Irak, Syrie en Saudi-Arabie. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. De basis van de dans is simpel te leren en het leukste is: je danst het altijd samen!

De foyer richten we in als Arabic Lounge met huisgemaakte Arabische mezze, shisha en pop-up performances van o.a. Yazila en buikdans-ensemble AlHambra en 3arada, een traditionele Syrische muziek- en dansgroep.

Get ready to dance Dabke like it's nobody's business!
 

- PROGRAMMA -

NIDAL KARAM
In Nederland gekomen als Syrische 'vluchteling', in eigen land een bekende muzikant en veelgevraagde artiest. Na een lange reis kwam hij een jaar geleden in Utrecht terecht. Nidal brengt speciaal voor deze avond live Dabke muziek alsof je op een afterparty van een Arabische bruiloft terecht bent gekomen.

DAL3ONA DABKE
Een twaalf-koppige Palestijnse dansgroep uit Brussel die rondreist door Europa om het Dabke virus te verspreiden en vooral om de Palestijnse cultuur te vieren. En ze komen na hun performance ook graag het podium af om je de Dabke aan te leren.

DJ MATRUB
Matrub is het alter-ego van mps PILOT, een van Nederlands bekendste tropical/world djs en producers en draait een wereldwijd modern repertoire. Speciaal voor de Dabke Night draait Matrub een Dabke set met ritmes die je de hele nacht aan het dansen houden.


Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Dreaming of Syria, het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht, K.F. Hein Fonds en Wijdoenmee.

Kijk voor meer informatie op www.dabke-night.nl.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Pandora

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.