MENU
HOME
HKU Afstudeerconcert: Joost Janssen slaat door!

HKU Afstudeerconcert: Joost Janssen slaat door!

uitvoerenden

Joost Janssen drums, Stefan Bos piano, Freek Mulder bas, Guus Janssen, Kika Sprangers, Jesse Schilderink, Bas Wijnans, Joost van Buchem saxofoons Dave Vreuls, Koen Smits, Jenny Thorissen, Thijs van den Geest, trompetent. Jeroen Verberne, Alex van Abeelen, Lars de Bie, Bart van Gorp, trombones

7,00
aanvang
20:30
  • jazz
  • afstudeerconcert
  • joost janssen slaat door!
  • cloud nine

Drummer en percussionist Joost Janssen studeert dit jaar af aan het Conservatorium van Utrecht. Een mooie aanleiding om een ode te brengen aan zijn muzikale helden. Denk hierbij aan Horace Silver, Lee Morgan, Mel Lewis/Thad Jones en Count Basie. Naast de traditionele stukken schuwt Janssen niet om minder bekende of een eigen bewerking van deze artiesten te spelen. Dit concert is tevens het eindexamen van Joost Janssen.

In 2011 deed Joost Janssen auditie aan het Conservatorium van Amsterdam voor het Junior Jazz College. Hier werd hij toegelaten en krijg hij twee jaar les van Gerhard Jeltes. Ook kreeg hij ensemble van onder andere Folkert Oosterbeek en Eran Har Even. In 2013 werd Janssen toegelaten tot het Conservatorium van Utrecht op de opleiding Jazz & Pop drums waar hij les kreeg van Joost Kesselaar en Andre Groen, muzikaal leider van Salsabor waar Janssen van 2015 tot 2017 bij zat als congaspeler.


Tijdens zijn studie heeft Janssen ook verdiepende lessen percussie genomen bij Eddy Koopman (Metropole Orkest). Ook maakte Janssen deel uit van de Metropole Academy, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Nationaal Studenten Jazz Orkest. Daarnaast was hij ook te zien op tv als percussionist tijdens het Kinderprinsengrachtconcert. Daar werkte hij samen met Edwin Schimscheimer.
In 2016 werd Janssen de vaste drummer van Willie en de Billies en speelde hij als invaller bij de musical Ciske de Rat.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Cloud Nine

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.