MENU
HOME
Pronkstukken - HKU opleiding Docent Muziek

Pronkstukken - HKU opleiding Docent Muziek

Compositieproject Educatie

uitvoerenden

Studenten docent muziek van de HKU
Jurgen van Harskamp workshopleider
Geerte de Koe workshopleider

programma

Eigen compositie uitgangspunt voor deze compositie is het Daphnis et Chloé van Ravel. 

aanvang
19:30
  • anders
  • educatie
  • connect
  • pronkstukken
  • cloud nine

Studenten van de HKU opleiding docent muziek Utrecht brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende drie projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt.

De studenten gaan vooraf naar Daphnis et Chloé van Ravel tijdens Pieces of Tomorrow. Daphnis et Chloé zette in 1912 Parijs op zijn kop. De Daphnis bedwelmend en sensueel. Een liefdesverhaal uit het idyllische oude Griekenland, verklankt door de meest verfijnde componist die Frankrijk kende. Dit werk vormt tevens  de inspiratiebron voor het Pronkstuk.

Workshopleiders Geerte de Koe en Jurgen van Harskamp werken samen met de studenten aan dit nieuwe werk. Het resultaat van de workshopdagen wordt 19.30 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Pronkstukken
Educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en scholen in stad en regio Utrecht. Naast de HKU hebben het Amadeus Lyceum, Bonifatius College, Cals College, Werkplaats Bilthoven, Goois Lyceum en het Gerrit Rietveld College deelgenomen.

Wellicht vind je ook interessant

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.