MENU
HOME
WASBE2017 - Banda Sinfonica Portuguesa

WASBE2017 - Banda Sinfonica Portuguesa

uitvoerenden

Banda Sinfonica Portuguesa
Francisco Ferreira dirigent
Henk van Twillert baritonsaxofoon

programma

Luis Carvalho Chiaroscuro, drie sketches voor harmonieorkest
Chiel Meijering The One-punch man, voor solo baritonsax en harmonieorkest
Nelson de Jesus Porto de Saudades
Oliver Waespi Out of earth

vanaf
12,00
aanvang
20:00
.
Regulier
€ 22,00
CJP
€ 18,00
U-pas
€ 18,00
Student
€ 18,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • klassiek
  • symfonisch
  • utrecht meets wasbe
  • grote zaal

Sinds de oprichting in 2005 maakt de Banda Sinfonica Portuguesa, met als thuishaven het Portugese Porto, furore in binnen- en buitenland. Tot de hoogtepunten behoort het bemachtigen van de eerste prijs in de Concertafdeling op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade van 2011 met het hoogste puntenaantal ooit vergeven.

De Banda Sinfonica Portuguesa biedt een podium aan nationale en internationale solisten en promoot orkestmuziek van Portugese origine. Naar het WASBE International Symphonic Wind Band Festival neemt de Banda twee werken van hedendaagse Portugese componisten mee. Grote orkestwerken met een overduidelijk Portugese achtergrond. De Nederlandse saxofonist Henk van Twillert, niet geheel toevallig werkzaam aan het conservatorium van Porto, soleert in de wereldpremiere van de Nederlandse componist Chiel Meijering. Een solo voor baritonsaxofoon met harmonieorkest, dat hoor je niet zo vaak.

De Banda Sinfonica Portuguesa sluit zijn optreden kleurrijk af met het overrompelende Out of Earth van de Zwitser Oliver Waespi. Een muzikale verkenning van de Metamorfosen van Ovidius, aldus de componist. Het werk beschrijft het pad van de mensheid, de vernietiging door de zondvloed en de heropbouw van het leven op aarde. Een uitdagende compositie, ideaal voor een festival als het WASBE International Symphonic Wind Band Festival!

WASBE International Symphonic Wind Band Festival
WASBE International Symphonic Wind Band Festival biedt met tien concerten van veertien orkesten in een week een compacte staalkaart van de internationale symfonische blaasmuziek van dit moment. De creme de la creme aan orkesten uit alle windstreken strijkt tussen 15 en 23 juli neer in Utrecht.

Laat je verrassen door gloednieuwe wereldpremieres en beproefd repertoire, door toonaangevende orkesten en internationaal vermaarde solisten. Deze concerten in TivoliVredenburg en de vele openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. Let's kick some brass!

Website: www.wasbe2017.com
Facebook: @wasbe2017

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.