MENU
HOME
WASBE2017 - Banda Municipal de Barcelona

WASBE2017 - Banda Municipal de Barcelona

uitvoerenden

Banda Municipal de Barcelona
Salvador Brotons
dirigent

programma

Joan Lamote de Grignon Scherzo sobre un tema popular Catala
Eduard Toldra Empuries, sardana lliure
Joaquim Serra Puigsoliu
Manuel Oltra Montmagastre
Agusti Borgunyo L Aplec
Xavier Montsalvatge Music for a sunday
Salvador Brotons Symfonie nr. 6 Concise, op. 122

vanaf
12,00
aanvang
16:00
.
Regulier
€ 17,00
CJP
€ 14,00
U-pas
€ 14,00
Student
€ 14,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • klassiek
  • symfonisch
  • utrecht meets wasbe
  • grote zaal

De Banda Municipal de Barcelona brengt Catalonie naar TivoliVredenburg. Het programma van dit gerenommeerde Spaanse symfonisch blaasorkest bestaat uit specifiek Catalaanse muziekstukken waarvan een aantal speciaal voor dit orkest gecomponeerd. Ga mee op reis door Catalonie en laat je verwarmen door de geliefde klanken uit het Catalaanse muzikale erfgoed. Ontstaan vanuit Mediterrane sferen, Spaanse passie en de kracht van de zee zullen deze je ongetwijfeld betoveren en bedwelmen.

Eigen muziek uit Barcelona
De Banda Municipal is een professioneel stadsorkest dat bestaat sinds 1886. Ondanks zijn lange bestaansgeschiedenis heeft het orkest nooit eerder opgetreden in Nederland. Tijdens deze primeur is het orkest trots dat het grotendeels letterlijk zijn eigen muziek kan presenteren: van bewerkingen voor blaasorkest tot originele composities voor harmonieorkest van Xavier Montsalvatge en dirigent Salvador Brotons. In veel van de muziekstukken hoor je karakteristieke Catalaanse instrumenten, typerend voor de lokale volksdans sardana. De tible en tenora met hun onmiskenbare nasale geluid zul je ongetwijfeld herkennen wanneer je ze hoort.

Catalaans
Het eerste deel van het programma bestaat uit authentieke Catalaanse muziek van door de jaren heen. Niet voor niets opent de Banda met het Scherzo op een populair Catalaanse volksliedje. Dit stuk is in 1915 gecomponeerd door de toenmalige dirigent Joan Lamote de Grignon die een begin maakte met het incorporeren van traditionele Catalaanse instrumenten in de orkestbezetting. De historische context van de Banda is geschetst!

Sardana
Ook Empuries, Puigsoliu en Montmagastre zijn allemaal gebaseerd op of beinvloed door de sardana. L Aplec is een romantisch werk; intens en met een fris, feestelijk karakter. Het driedelige Muziek voor een zondag van Montsalvatge reflecteert met een fanfare, een traditionele Spaanse dans en een polka op het speciale specifieke karakter van de vele festivals in Barcelona. Tot slot speelt de Banda een werk van de hand van zijn dirigent Salvador Brotons. In 2012 schreef hij de vijfdelige symfonie Concise.

WASBE International Symphonic Wind Band Festival
WASBE International Symphonic Wind Band Festival biedt met tien concerten van veertien orkesten in een week een compacte staalkaart van de internationale symfonische blaasmuziek van dit moment. De creme de la creme aan orkesten uit alle windstreken strijkt tussen 15 en 23 juli neer in Utrecht.

Laat je verrassen door gloednieuwe wereldpremieres en beproefd repertoire, door toonaangevende orkesten en internationaal vermaarde solisten. Deze concerten in TivoliVredenburg en de vele openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. Let's kick some brass!

Website: www.wasbe2017.com
Facebook: @wasbe2017

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.