MENU
HOME
WASBE2017 - Swiss Army Brass Ensemble & Irish Symphonic Wind Orchestra

WASBE2017 - Swiss Army Brass Ensemble & Irish Symphonic Wind Orchestra

uitvoerenden

Brass-Ensemble des Symphonischen Blasorchesters Schweizer Armeespiel
Philippe Monnerat
dirigent

Irish Symphonic Wind Orchestra
Liam Daly
 dirigent

programma

Bruce Broughton Fanfare, marches, hymns & finale
Marcel Saurer nieuw werk (premiere)
Carl Hess Der Heimatvogel
Traditional Drei Schweizerlieder (L inverno Ie passato, S isch abe e Monsch uf arde, Bernermarsch)

James Curnow Mutanza
Fergus O’Carroll Celtic Prayers (premiere)
Philip Sparke Reflections on an old Japanese folktune
Thomas Christopher Kelly A Wexford rhapsody
Julie Giroux La Mezquita de Cordoba

vanaf
12,00
aanvang
16:00
.
Regulier
€ 17,00
CJP
€ 14,00
U-pas
€ 14,00
Student
€ 14,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • klassiek
  • symfonisch
  • utrecht meets wasbe
  • grote zaal

Brass-Ensemble des Symphonischen Blasorchesters Schweizer Armeespiel
Het Symphonisches Blasorchester Schweizer Armee heeft voor het WASBE International Symphonic Wind Band Festival zijn Koper- en Slagwerkensemble afgevaardigd. Dit ensemble verrast je met een mooi Zwitsers concertprogramma.

De fanfare, mars, hymne en finale van Bruce Broughton zijn origineel voor symfonisch koperensemble. Der Heimatvogel en de drie traditionele Zwitserse liedjes zijn stukken gebaseerd op authentieke Zwitserse melodieën en hebben een prachtig landelijk en opgewekt karakter. De moderne tegenhanger komt van de hand van de hedendaagse Zwitserse componist Marcel Saurer. Hij schrijft speciaal voor dit festival een groots concertwerk en dat is zo gloednieuw dat de titel op dit moment nog niet bekend is. Je hoort het stuk dus vers van de pers!

Irish Symphonic Wind Orchestra
Onder het motto Great Music, Great People, Great Fun! verzorgt het Irish Symphonic Wind Orchestra met een prachtig Angelsakisch programma de tweede helft van de WASBE-woensdagmiddag.

Het Irish Symphonic Wind Orchestra (ISWO) is opgericht in 2014 nadat grondleggers Keith Kelly en Barbara Dowling de eerste symfonie The Lord of the Rings van Johan de Meij hadden gehoord. Ze wilden graag dit stuk eens uitvoeren samen met hoge kwaliteit muzikanten en besloten de interesse te peilen onder vrienden en collegas. Nog geen dag later hadden meer dan 80 muzikanten uit heel Ierland en omstreken zich aangemeld om deel uit te maken van dit ambitieuze project. Het Irish Symponic Wind Orchestra was geboren.

Het ISWO heeft inmiddels de interesse gewekt van internationaal gerenommeerde componisten als Philip Sparke en Johan de Meij. In 2015 dirigeerde Philip Sparke een programma geheel gewijd aan zijn eigen muziek. Als componist is Sparke vandaag ook te horen. Voorzitter en componist Fergus O Carroll schreef speciaal voor deze gelegenheid het werk Celtic Prayers. Het concert sluit af met La Mezquita de Cordoba, een prachtige muzikale ode aan de gelijknamige kathedraal en zijn multi-culturele, religieuze en artistieke verworvenheden. 

WASBE International Symphonic Wind Band Festival
WASBE International Symphonic Wind Band Festival biedt met tien concerten van veertien orkesten in een week een compacte staalkaart van de internationale symfonische blaasmuziek van dit moment. De creme de la creme aan orkesten uit alle windstreken strijkt tussen 15 en 23 juli neer in Utrecht.

Laat je verrassen door gloednieuwe wereldpremieres en beproefd repertoire, door toonaangevende orkesten en internationaal vermaarde solisten. Deze concerten in TivoliVredenburg en de vele openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. Let's kick some brass!

Website: www.wasbe2017.com
Facebook: @wasbe2017

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.