MENU
HOME
La Clemenza di Tito

La Clemenza di Tito

Orkest van de Achttiende Eeuw

uitvoerenden

Orkest van de Achttiende Eeuw
Cappella Amsterdam
Kenneth Montgomery
dirigent
Anders Dahlin tenor (Titus)
Paula Murrihy mezzosopraan (Sesto)
Deirdre Angenent sopraan (Vitellia)
Laetitia Gerards sopraan (Servilia)
Rosanne van Sandwijk mezzosopraan (Annio)
Henk Neven bariton (Publio)
Jeroen Lopes Cardozo regie

programma

Mozart La Clemenza di Tito
semi-geënsceneerde opera

vanaf
12,00
aanvang
15:00
Rang 1
Regulier
€ 39,00
CJP
€ 28,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
Rang 2
Regulier
€ 36,00
CJP
€ 28,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
Rang 3
Regulier
€ 30,00
CJP
€ 28,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • klassiek
  • symfonisch
  • la clemenza di tito
  • grote zaal

Emanuel Overbeeke

Musicoloog en toelichter van dit concert
De complexiteit van het verhaal met vele personages en zijlijnen was voor Mozart een ideale aanleiding om elke vocale solist een grote solo te geven.

La Clemenza di Tito, het begin van een groots Mini Mozart Festival. Dit concert is het eerste in een reeks Mozart-concerten. Lees of bekijk hier het festivalboek, met het complete programma en toelichtingen bij alle concerten.

La Clemenza di Tito, terug van weggeweest
Na drie succesvolle semi-geënsceneerde voorstellingen van Mozart-opera's en Beethovens Fidelio, vervolgt het Orkest van de Achttiende Eeuw zijn opera-avontuur met Mozarts La Clemenza di Tito. In zijn laatste opera uit 1791 duikt Mozart in de Romeinse oudheid, rond de thema's blinde liefde, moord, schuld en vergiffenis. De opera werd op 6 september 1791 voor het eerst opgevoerd in Praag ter gelegenheid van de kroning van keizer Leopold II. Van 1830 tot de jaren zestig van de vorige eeuw is de opera niet vaak opgevoerd, ze zou te tijdgebonden zijn. Dit was zeker het geval in het begin van de negentiende eeuw toen populaire componisten zoals Rossini het operapubliek nieuwe muziekstijlen en verhalen voorschotelden en La Clemenza di Tito daar ouderwets tegen afstak. Gelukkig denken we daar nu anders over. Het komt niet vaak voor dat een vergeten opera opnieuw wordt ingestudeerd, maar de opinie sloeg om en vanaf 1980 is de opera weer helemaal terug in de grote operahuizen wereldwijd.

Lees hier de toelichting bij La Clemenza di Tito, geschreven door Emanuel Overbeeke.
Mini Mozart Festival
Het is weer tijd voor Mozart! Al jaren klinkt de muziek van de grootmeester in alle concertzalen, radioprogramma’s, op CD’s en in huiskamers, waardoor het lijkt alsof al zijn werken bekend zijn. Niets is minder waar. Slechts een deel van zijn kamermuziek wordt regelmatig uitgevoerd en daarom hoort u tijdens het Mini Mozart Festival bekende én minder bekende werken van Mozart. De concerten worden van 15 t/m 20 oktober gespeeld door het Orkest van de Achttiende Eeuw, de Van Swieten Society en Symphonie Atlantique. Bestel hier het passe-partout >>

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.