MENU
HOME
Nicolas Altstaedt & Arcangelo

Nicolas Altstaedt & Arcangelo

uitvoerenden

Arcangelo o.l.v. Jonathan Cohen klavecimbel
Nicolas Altstaedt cello

programma

Mendelssohn Strijkerssymfonie nr. 4
C.Ph.E. Bach Celloconcert in Bes
Mendelssohn Strijkerssymfonie nr. 5
Bach Contrapunctus I, IV, VII, IX, XI en XIV uit ‘Die Kunst der Fuge’
Haydn Celloconcert nr. 1 in C

vanaf
30,00
aanvang
20:15
inleiding
19:30
Rang 1
Regulier
€ 39,00
CJP
€ 28,00
Rang 2
Regulier
€ 36,00
CJP
€ 28,00
Rang 3
Regulier
€ 30,00
CJP
€ 28,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • klassiek
  • symfonisch
  • grote zaal

Anne Wallace

BBC Music Magazine
Altstaedts approach is so indefinably delicate, the phrasing of C.P.E. Bach’s seductive lines limpid, the recitative hyperarticulate. The tawny warmth of his tone is perfectly attuned to the composer's sound world; slow movements have an inward grace, while the fast are marked by vivid detail and natural effervescence.

‘De meest opbeurende en hartverwarmende muziek die ik me kan voorstellen’
Nicolas Altstaedt en het Engelse Barokkamerorkest Arcangelo zijn diep in de wereld van het achttiende-eeuwse celloconcert gedoken. Cellist en orkest halen twee componisten naar voren die er hoorbaar genoegen in hadden om domweg verrukkelijke celloconcerten te schrijven: vrolijk en virtuoos, of in de woorden van Nicolas Altstaedt: ‘De meest opbeurende en hartverwarmende muziek die ik me kan voorstellen, en tegelijkertijd avant-gardistisch en experimenteel.’

Arcangelo, een top of the bill-barokorkest
Dirigent Jonathan Cohen is niet alleen orkestleider en klavecinist, maar van origine ook cellist. Hij maakte van Arcangelo een van de meest vooraanstaande en alom geprezen barokgezelschappen. Als dirigent, klavecinist en cellist voelt hij als heen ander de muziek van Carl Philipp Emanuel Bach aan, met zijn abrupte onderbrekingen in de voortgaande beweging van de muziek, tempowisselingen en grote dynamische contrasten. Daar komt bij dat Altstaedt en Cohen jaren samenwerken en al hun energie in de Klassieke periode van Carl Philipp Emanuel Bach en Haydn hebben gestoken. Dit programma is een bekroning van die samenwerking.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.