MENU
HOME
Holland Baroque & Wu Wei

Holland Baroque & Wu Wei

uitvoerenden

Holland Baroque
Wu Wei
sheng

programma

Baroque meets Improvisation: Purcell, Bach, Vivaldi, Telemann, Rameau, Rebel, Leclair l’Ainné en Wu Wei

vanaf
24,00
aanvang
20:00
Rang 1
Regulier
€ 34,00
CJP
€ 23,00
Rang 2
Regulier
€ 29,00
CJP
€ 23,00
Rang 3
Regulier
€ 24,00
CJP
€ 23,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • anders
  • kamermuziek
  • wu wei
  • wereldmuziek
  • sheng
  • hertz

Merlijn Kerkhof

De Volkskrant
Holland Baroque, het interessantste jonge Nederlandse barokgezelschap.

Lees hier de toelichting bij dit concert, geschreven door Judith Steenbrink en Wu Wei.

Holland Baroque en Wu Wei, improvisator en componist
Holland Baroque deelt graag het podium met eigengereide musici voor wie improviseren en componeren een tweede natuur is. De Chinese shengspeler en improvisator Wu Wei is zo’n musicus. Wu Wei kan alles met de sheng, het Chinese mondorgel dat drieduizend jaar Chinese muziekcultuur oproept en een wonder is van harmonie, melodie en ritmische mogelijkheden.

Barokorkest en shengspeler, een markante combinatie
De werkelijke ontmoeting van orkest en muzikale gast is natuurlijk op het terrein van de gezamenlijke klankwereld. Holland Baroque en Wu Wei verbinden de prachtige shengklank met barokmuziek en laten horen dat oude tradities en exotische instrumenten nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het resultaat is een uitvoering van nieuwe en oude composities waarbij vooral één ding verteld wordt: muziek leeft en kan blijven leven als creatieve geesten zich storten op noten die vandaag de dag een enorme zeggingskracht hebben. Of die muziek uit de Westerse of Oosterse cultuur, de gecomponeerde of geïmproviseerde muziek komt is niet meer van belang.

‘Gutes bleibt, neues kommt’, het motto van Wu Wei
‘Sheng betekent hoop en hoop is leven’, vertelt Wu Wei. Hij is een moderne musicus die een eeuwenoude traditie uitdraagt. Op zijn shengkoffer is niet voor niets een sticker geplakt met de tekst: ‘Gutes bleibt, neues kommt’, het motto van Wu Wei, waar Holland Baroque zich uiteraard uitstekend in kan vinden. Koesteren wat behouden moet worden en tevens openstaan voor nieuwe klanken. Want oude muziek bestaat niet volgens Holland Baroque. De muziek is pas af als je het speelt. Holland Baroque ziet uit naar de ontmoeting met deze onvergelijkbare klankvirtuoos.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Hertz

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.