MENU
HOME
Quatuor Arod & Kyril Zlotnikov

Quatuor Arod & Kyril Zlotnikov

uitvoerenden

Kyril Zlotnikov cello
Quatuor Arod
 Jordan Victoria viool
 Alexandre Vu viool
 Corentin Apparailly altviool
 Samid Rachid cello

programma

Bach Cellosuite nr. 1
Mendelssohn Strijkkwartet nr. 4
Schubert Strijkkwintet

aanvang
20:00
  • klassiek
  • kamermuziek
  • harriet krijgh
  • hertz

Vera Beths

Violiste, over het ont- roerende hoofdthe- ma van het Adagio uit Schuberts Strijkkwintet.
Dat kleine gepuncteerde motiefje dat de eerste viool daar steeds speelt, dat voelt voor mij als een ragfijn draadje, waarmee Schubert nog net met het leven verbonden is. Telkens staat het op het punt van breken.

Tot onze spijt heeft celliste Harriet Krijgh vanwege een blessure aan haar hand al haar concerten voor de komende twee maanden moeten afzeggen. Dit betekent dat Harriet op donderdag 26 oktober ook niet zal spelen tijdens het concert met Quatuor Arod in Hertz. Kaartkopers ontvangen zo spoedig mogelijk bericht over deze wijziging.

Gelukkig hebben wij samen met Harriet een fantastische vervanger kunnen vinden in Kyril Zlotnikov, cellist van het Jerusalem Kwartet. Harriet en de leden van Quatuor Arod zijn zeer gelukkig met deze oplossing. Quatuor Arod en Zlotnikov zijn oude bekenden van elkaar: Zlotnikov zat in de jury van het ARD Muziek Concours in München toen Quatuor Arod daar in 2016 de eerste prijs won.

Kyril Zlotnikov is oprichter en cellist van het Jerusalem Kwartet, een van de interessante strijkkwartetten van dit moment. Daarnaast treedt hij veelvuldig op als solist op de internationale podia. Hij werkte samen met onder anderen Daniel Barenboim, Jessye Norman, Pierre Boulez, Mitsuko Uchida, Natalia Gutman en Lang Lang.

 

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Hertz

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.