MENU
HOME
Daria van den Bercken

Daria van den Bercken

uitvoerenden

Daria van den Bercken piano

programma

Sonates van Domenico Scarlatti

aanvang
11:00
  • klassiek
  • kamermuziek
  • hertz

Glenn Gould

pianist
Er zijn maar weinig componisten die met zoveel flair voor het klavier hebben geschreven als Domenico Scarlatti. Alleen Liszt en Prokofjev zijn wat dat betreft serieuze mededingers.

Daria van den Bercken leeft hartstochtelijk voor en met de piano. De afgelopen jaren stonden in het teken van Händel en Mozart, nu is ze weer terug in de Barok, inzoomend op Scarlatti en zijn klaviersonates, stuk voor stuk eigenzinnige miniatuurtjes en pareltjes. Met bijna 600 'excercizi' of sonates behoort Domenico Scarlatti tot de meest productieve, maar ook meest originele klaviercomponisten. De melodische en harmonische rijkdom van zijn sonates, gepaard aan een altijd heldere structuur, nodigen uit tot een onbekommerd speel- en luisterplezier. De virtuositeit is nooit opdringerig of louter decoratief, maar betekent altijd een toegevoegde waarde aan het muzikale betoog. Een veelzeggend gegeven is dat Scarlatti de sonates, bijeengebracht in gouden prachtbanden, schreef voor Maria Barbara, een Portugese prinses die hij vanaf 1720 onder zijn hoede had.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Bart de Graaf.

Luncharrangement
Wilt u na afloop van het concert uitgebreid napraten onder het genot van een hapje en een drankje? U kunt uw concertbezoek combineren met een heerlijke Franse lunch in ons nieuwe restaurant Danel. Geniet van een mini croque, een soepje naar keuze, charcuterie met toast en een dessert. Eet smakelijk!

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Hertz

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.