MENU
HOME
Ramblin' Roots 2017

Ramblin' Roots 2017

series
line-up
Jonny Lang
Ben Miller Band
Bokkers
Levi Parham Band
Doug Seegers
Michael Chapman
Giles Robson
Jesse Dayton
Kieran Goss
+ more t.b.a.
37,50
aanvang
15:00
eindtijd
01:00
  • anders
  • ramblin' roots
  • americana
  • country
  • blues
  • soul
  • festival

Tijdens dit eendaagse festival staat TivoliVredenburg met de zalen Ronda, Pandora, Hertz, Cloud Nine en de pleinen geheel in het teken van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country, roots-rock en aanverwante Ramblin Roots muziekstijlen. Ramblin Roots wordt georganiseerd door Rock n Roots en TivoliVredenburg.

Jonny Lang
Jonny Lang was pas vijftien toen hij hoge ogen gooide met zijn debuutalbum Lie To Me. Dit is inmiddels alweer tien jaar geleden en we kunnen wel stellen dat het  talent van deze Amerikaanse blues- en gospelzanger niet slecht is opgedroogd. Hoewel zijn stijl moeilijk te categoriseren valt, worden Langs nummers gekenmerkt door sterke vocale melodieen, expressieve gitaarpartijen en een brede blik op de wereld. Dit heeft hem zeker geen windeieren gelegd, want in de afgelopen jaren deelde hij het podium met legendes als The Rolling Stones, B.B. King, Aerosmith en Sting. Zijn laatste album Fight For My Soul stemt alweer uit 2013, maar een nieuwe is in aantocht. In augustus komt zijn nieuwe album genaamd Signs uit. Dit album is geinspireerd op oudere blues met veel rauwe gitaren. Anno 2017 weet Jonny Lang nog steeds niet te vervelen! 

Ben Miller Band
Het Amerikaanse kwartet Ben Miller Band maakt een even unieke als onweerstaanbare mix van North Mississippi Hill Country blues, Appalachian mountain music, bluegrass en pure country, door de band zelf Ozark stomp gedoopt. De band sleet zijn dagen in relatieve anonimiteit tot ze in 2013 het voorprogramma van ZZ Top mochten doen en met hun bescheiden zelfbouwinstrumentarium moeiteloos overeind bleven in de grote zalen. Mede door hun toegenomen bekendheid konden ze hun laatste plaat Any Way, Shape Or Form (2014) uitbrengen bij een groot label, een geweldig album trouwens, maar live komt dit natuurlijk nog beter tot zijn recht! 

Bokkers
Dat de Overijsselse band Bokkers je direct doet denken aan de Achterhoekse groep Normaal is, eh ja, best normaal. De formatie omtrent Hendrik Jan Bokkers is in 2010 namelijk begonnen als coverband onder de naam Bokkers Dut Normaal. Inmiddels kunnen de heren prima op eigen materiaal teren en weten ze met nummers in Sallands dialect iedere zaal en ieder festival om te toveren tot ouderwets gezellig boeren dorpsfeest. Vorig jaar brachten ze nog het livealbum met de bijpassende titel Live & Knetterhard uit, maar op Ramblin Roots  kunnen we die olderwetse rock n roll gelukkig in het echt meemaken! 

Levi Parham Band
Oklahoma heeft al flink wat succesvolle americana artiesten voortgebracht en singer-songwriter Levi Parham is hier zeker geen uitzondering op! Zijn ijzersterke mix van stomende gitaren, catchy refreinen en soulvolle vocalen bleef ook bij collega en producer Jimmy LaFave niet onopgemerkt, die hem per direct onder zijn hoede nam. Op laatste album The American Blues (2016) is de hand van LaFave duidelijk terug te horen en hieruit blijkt dat de heren samen een gouden combinatie vormen. Parham brengt tijdens Ramblin Roots zijn band mee, dus verwacht een ambachtelijk staaltje blues!

Doug Seegers
Het levensverhaal van countryzanger Doug Seegers zou zo verfilmd kunnen worden: op zijn 62 ste wordt hij als dakloze straatmuzikant in Nashville plotseling ontdekt door de Zweedse countryster Jill Johnson. De Zweden krijgen al snel geen genoeg van zijn heartfelt-country en met het nummer Going Down The River stijgt hij naar de top van de Zweedse hitlijsten. Gelukkig volgt snel een doorbraak in de VS en ook in het Nederlandse countrycircuit is deze troubadour al meerdere malen gesignaleerd. Zijn nieuwste single Ramblin Man klinkt hoogstwaarschijnlijk nóg lekkerder op Ramblin Roots!

Michael Chapman
Toen de Britse Michael Chapman in 1966 op een regenachtige avond te weinig geld had om een bar binnen te komen, bood hij aan om een half uurtje te spelen. Hij kreeg het voordeel van de twijfel en dat was een uitstekende keuze: Chapman is er daarna nooit meer mee gestopt. De afgelopen vijftig jaar heeft de singer-songwriter zijn mix van folk, jazz en blues weten te verfijnen op het nieuwste album met de toepasselijke naam 50 (2017) vliegen de complexe fingerpicking technieken, prachtige akoestische tonen en intens gezongen liedjes je om de oren.

Giles Robson
Je kent Engelsman Giles Robson misschien voornamelijk als voormalig frontman van bluesband The Dirty Aces, maar Robsons talent komt pas echt naar voren als hij zijn mondharmonica erbij pakt. Dit valt niet te missen op debuutplaat For Those Who Need The Blues die hij samen met gitarist Andy Knight, drummer Darren Crome en basgitarist Jeff Walker in 1 dag (!) opnam. Blues in haar meest vieze, emotionele en groovy vorm voert hierop de boventoon en er lijkt geput te worden uit een oneindig vat vol spontaniteit en energie. Blues-liefhebbers verzamelen!

Jesse Dayton
De Texaanse Jesse Dayton is een druk baasje: niet alleen heeft hij wereldwijd vele harten weten te veroveren met zijn van country doordrenkte americana, ook mocht hij meespelen bij country legendes als Waylon Jennings, Ray Price en Johnny Bush, heeft hij zijn eigen platenmaatschappij opgericht, verschillende soundtracks opgenomen, in films gespeeld en zijn eigen horrorfilm geschreven en geregisseerd. Gelukkig komt deze gevarieerde achtergrond enkel ten goede aan zijn muziek, zo ook te horen op zijn zesde soloplaat The Revealer. Blues, rock n roll en zelfs een vleugje punk passeren de revue!

Kieran Goss
Singer-songwriter Kieran Goss is het levende bewijs dat niet iedere Ierse muzikant geassocieerd hoeft te worden met stampende folk, banjos en whisky. Integendeel, zijn nummers zijn juist vervlecht met een veelheid aan Amerikaanse roots-stijlen waarbij ook invloeden van grootheden als James Taylor en Paul Simon niet te missen zijn. Zijn repertoire staat bol van zonnige popmelodieen en verhalende teksten die ook door andere artiesten niet onopgemerkt zijn gebleven: zo heeft hij in het verleden mogen schrijven voor Rodney Crowell, Mary Black en onze eigen Ilse DeLange! 

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Ronda

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.