MENU
HOME
Reggae Fever

Reggae Fever

line-up
Tiken Jah Fakoly
Kabaka Pyramid
Raging Fyah
Runkus & The Old Skool Bond
34,00
aanvang
15:00
eindtijd
00:00
  • anders
  • reggae
  • festival
  • meerdere zalen

Helaas heeft Eek-a-Mouse gecanceld wegens last minute visumproblemen. Het tijdschema is aangepast, Tiken Jah Fakoly speelt een langere set.

De deuren gaan om 14:00 uur open. Dit festival is (onder begeleiding) gratis toegankelijk voor kids onder de 12 jaar.

Massive get ready! De Oosterpoort en TivoliVredenburg organiseren op 24 en 25 juni opnieuw samen het tweedaagse muziekfestival dat volledig draait om reggae: van reggae revival en vintage roots tot lovers rock, raggamuffin, rub-a-dub en dancehall. De live muziek line-up is compleet, met internationale reggaesterren Tiken Jah Fakoly, Raging Fyah, Kabaka Pyramid en Runkus & The Old Skool Bond. Soundsystems draaien de fijnste tunes aan elkaar, er is een food-, music & merchandise markt, en ook dit jaar is het festival family friendly, er is weer van alles te beleven voor de kids. So make it a date and dont be late!

De imposante reggae zanger Tiken Jah Fakoly (Ivoorkust) groeide op tussen de griots (zingende verhalenvertellers), en raakte op jonge leeftijd al bevangen door reggae fever. Met die basis gebruikt hij zijn muziek en teksten als middel om politieke en sociale problemen van zijn thuiscontinent aan te kaarten. Met platen als L Africain (2007) African Revolution (2010) en Dernier Appel (2014) op zak, trok hij al langs alle grote internationale reggae festivals, wat hem immense populariteit opleverde. Op zijn recente album Racines (wortels) blikt hij met covers van en met zijn oude helden zoals U-Roy en Max Romeo en nieuwelingen zoals Jah9 terug op waar het voor hem allemaal begon. Sweet reggae music with strong African roots!

Raging Fyah (Jamaica) is een van de belangrijkste new roots reggae bands binnen de reggae revival movement. Hun songs zijn oprecht, supermuzikaal en meeslepend. Voeg daar de poëtische, conscious lyrics van zanger Kumar Brent aan toe, en je reist via pop, raggamuffin en ballads mee terug naar de roots. Hun derde studio album Everlasting uit 2016 leverde hen niet voor niets een grammy nominatie op. A must see fi real!

Conscious revolutionary lyricist Kabaka Pyramid (Jamaica) tells it like it is. Met nummers als Never Gonna Be a Slave, No Capitalist en No Cliche maakte hij niet alleen dikke hits, maar ook dito statements tegen Babylon. Deze jonge rasta brengt je energieke, original conscious reggae met teksten uit eigen pen, ondersteund door zijn vaste band Bebble Rockers. 

De jonge Jamaicaanse neo-rootsrocker Runkus is een dub en slam poet, zanger en rapper in een, die met zijn band Old Skool Bond een frisse en creatieve reggae sound maakt met een powerful inhoud vol verwijzingen naar het heden en verleden van Jamaica. In 2016 bracht hij zijn EP Move In uit, en bezocht hij de Europese reggae festivals. En nu voor het eerst in Groningen & Utrecht!

Stay tuned on Facebook!

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Ronda

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.