MENU
HOME
3voor12 Song van het Jaar Festival

3voor12 Song van het Jaar Festival

line-up
De Staat
Broederliefde
Jett Rebel (solo)
Eefje de Visser
HAEVN
VANT
Bazart
Jonna Fraser
Frenna
Rondé
Roosevelt
Black Honey
Mozes and The Firstborn
Rotterdam Airlines (met o.a. Jairzinho, Sevn Alias, Kevin & BKO)
Thijs Boontjes Dans- en Showorkest
SBMG
Bewilder
J Bernardt
Linde Schone
Radio Eliza
Paul Sinha
GOSTO
SMIB
Jo Goes Hunting
Cut_
+ nog meer!
vanaf
5,00
aanvang
15:00
eindtijd
00:00
Rang 1
Regulier
€ 5,00
Groepsticket 3voor€12
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • de langste nachten
  • 3voor12
  • awards
  • 2016

Bekijk hier het tijdschema.

Vanavond wordt de 3voor12 Song van het Jaar bekend gemaakt tijdens het gelijknamige festival. 3voor12 presenteert de Top 100 beste songs van dit jaar en telt tijdens het festival af naar de nummer één: de winnaar van Song van het Jaar 2016. Die prijs ging vorig jaar naar Tame Impala’s Let It Happen. Eerdere winnaars waren onder meer Get Lucky (Daft Punk), Seven Nation Army (White Stripes), Paranoid Android (Radiohead) en Smells Like Teen Spirit (Nirvana).

Tijdens deze 32ste editie van de Song van het Jaar kun je, onder anderen, optredens verwachten van De Staat, Bazart, Black Honey, Jonna Fraser, Roosevelt en verschillende artiesten van Rotterdam Airlines op. De komende weken wordt nog een aantal nationale en internationale artiesten aan de line-up toegevoegd, dus hou het goed in de gaten! Met een groepsticket van €12,- krijg je die avond aan de deur drie polsbandjes voor jou en twee vrienden!

Stemmen
Twee weken lang kon je op je favoriete song van 2016 stemmen: van Broederliefde tot de Staat, van Beyoncé tot Kensington, van Drake tot Radiohead. De uitslag wordt tijdens het festival bekendgemaakt! 

Radio en tv
Het Song van het Jaar festival is vrijdag 16 december live te volgen van 15.00 tot 00.00 uur op NPO 3FM. Zaterdag 17 december worden de muzikale hoogtepunten uitgezonden in De Song van het Jaar tv-uitzending om 22.35 uur uur op NPO 3.

De Song van het Jaar wordt gepresenteerd door NPO 3FM DJ Roosmarijn Reijmer, Eva Cleven (FunX, VPRO TV, Klokhuis) en ex-John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen.

Afterparty
Festival afgelopen en dan? Naar huis? Beter idee: afterparty 2016: The Get Down! Gastheer DJ St. Paul selecteert de beste platen uit 2016, van Kanye West en De Staat tot Mura Masa en Michael Kiwanuka. Bezoekers van 3voor12 Song van het Jaar kunnen uiteraard gratis blijven hangen!

Virtuele tour door Ronda

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.