MENU
HOME
CloudNights: Marike van Dijk Quartet

CloudNights: Marike van Dijk Quartet

uitvoerenden

Marike van Dijk – Saxen
Pablo Held – Piano
Oliver Lutz – Bas
Mark Schilders - Drums

vanaf
12,00
aanvang
21:00
.
Regulier
€ 14,50
UJAzz
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • wintergarten
  • saxofoon
  • cloudnights
  • club nine

Marike van Dijk leefde en werkte een aantal jaren in New York, nam er 2 cd’s op met een groot Jazz ensemble en wist in zowel de V.S. als Nederland een publiek op te bouwen.

Vorig jaar verscheen er op NPO2 een Friese documentaire over haar leven in New York, getiteld ‘Dreamen en Twifels’ (dromen en twijfels)

Deze kleinere groep is het resultaat van de vele muzikale omzwervingen van Van Dijk; Pablo Held (de bekendste jazzpianist in Duitsland) leerde ze kennen tijdens een tournee van de European Jazz Orchestra,. Nederlands’ grootste drumtalent Mark Schilders speelde al mee op haar debuut album uit 2010 en verbleef rond dezelfde tijd in New York. Oliver Lutz leerde ze kennen tijdens een optreden afgelopen jaar. De groep zal composities van alle leden spelen. Soms grenzend aan moderne klassieke muziek dan weer beïnvloed door popmuziek. Dit kwartet heeft geen tekort aan verbeeldingskracht en gevoel voor avontuur.

In het voorprogramma staat het kwartet van Kalev Karlson.

"We are a modern jazz Quintet. We play mostly original music, written by the band members. And modern jazz standards from our favorite jazz composers as Wayne Shorter, John Cowherd."

Kalev Karlson - guitar
Remigijus Kazukauskas - flute
Mailin Grubir - alto saxophone
Andres Alaru - double bass
Mees Siderius - drums

 

Dit concert is onderdeel van De Langste Nachten, een 14-daags kunst- en muziekfestival waar je vanaf 17.30 uur welkom bent voor winterse kost, gratis lezingen, workshops, comedy en natuurlijk muziek. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws met betrekking tot dit winterse festival? Meld je dan hier aan voor het Facebook-event.

Wellicht vind je ook interessant

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.