MENU
HOME
Canto Ostinato

Canto Ostinato

uitvoerenden

Gerard Bouwhuis 
Cees van Zeeland
Guus Janssen
Saskia Lankhoorn

programma

Simeon ten Holt Canto Ostinato - originele versie voor vier vleugels

vanaf
12,00
aanvang
20:15
Rang 1
Regulier
€ 29,00
CJP
€ 23,50
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • wintergarten
  • minimal music
  • grote zaal
  • canto ostinato

Simeon ten Holt

Canto Ostinato is de nostalgie van het vreemdelingschap, de heimwee naar een utopie, het land van de beminden, een wereld waar de mensen geen roofdieren voor elkaar zijn.

Canto Ostinato staat al jaren vast in de Top-10 van NPO Radio 4 Hart en Ziel Lijst. Het rustgevende werk, met een variabele speelduur, is uitgegroeid tot een hedendaagse klassieker, muziek die rust brengt in onzekere tijden. Anders dan de meeste minimalisten, zoals Steve Reich of Philip Glass, die vaak de nadruk leggen ritmische accenten, zoekt Ten Holt het veel meer in de richting van de melodie en de klank. In de woorden van Simeon ten Holt: ‘Bij Canto Ostinato bestaat geen leiding. Het stuk leidt als het ware zichzelf en het is de taak van de musici het stuk in juiste muzikale banen te voeren, waarbij ze ook afgaan op elementen van buitenaf; de akoestiek, het publiek, de sfeer; alles is van invloed op het uiteindelijke resultaat. Het is de nostalgie van het vreemdelingschap. Heimwee naar een utopie misschien. Naar het land van de beminden. Naar de wereld waar de mensen geen roofdieren voor elkaar zijn.’

Lees hier de toelichting bij dit concert, geschreven door Agnes van der Horst.

Dit concert is onderdeel van De Langste Nachten, een 14-daags kunst- en muziekfestival waar je vanaf 17.30 uur welkom bent voor winterse kost, gratis lezingen, workshops, comedy en natuurlijk muziek. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws met betrekking tot dit winterse festival? Meld je dan hier aan voor het Facebook-event.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.