MENU
HOME
Ella van Poucke & Nicolas van Poucke

Ella van Poucke & Nicolas van Poucke

uitvoerenden

Ella van Poucke cello
Nicolas van Poucke piano

programma

Francoeur uit Sonate in E (adagio en allegro) 
Schumann Fünf Stücke im Volkston
Rachmaninov Sonate voor cello en piano

vanaf
12,00
aanvang
11:00
Rang 1
Regulier
€ 25,00
CJP
€ 20,50
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • wintergarten
  • kamermuziek
  • hertz

Sergej Rachmaninov

Ik dool rond als een geest in een totaal van mij vervreemde wereld. Ik kan de oude componeertrant niet loslaten en de nieuwe niet aanleren. Ik kan niet van het ene moment op het andere mijn muzikale goden inruilen voor een paar nieuwe.

François Francoeur roept de sfeer op van het Versailles van Lodewijk XV, lichtvoetig en virtuoos. In Versailles was hij een van 24 ‘Violons du roy’ en in 1739 werd hij ‘Maître de musique’ van de Koninklijke Opera, denk aan galante kamermuziek in lichtvoetige rococo-stijl. Ook Schumann kiest in zijn Fünf Stücke im Volkston voor overwegend opgewekte zachtmoedige, en warme melodieën. Pas bij Rachmaninov worden de schaduwzijden van het leven belicht, maar dan wel weer zo lyrisch, melodieus en virtuoos dat iedereen er vrede mee zal hebben, of er evengoed gelukkig van wordt. Zijn Sonate voor cello en piano is een hoogtepunt in het genre en wordt door liefhebbers van kamermuziek even hoog aangeslagen als zijn beroemde Tweede Pianoconcert. De combinatie piano-cello blijkt de perfecte combinatie voor Rachmaninovs pianistische virtuositeit en zijn lyrische gevoel voor melodie.

Lees hier de toelichting bij dit concert, geschreven door Clemens Romijn.

Dit concert is onderdeel van De Langste Nachten, een 14-daags kunst- en muziekfestival waar je vanaf 17.30 uur welkom bent voor winterse kost, gratis lezingen, workshops, comedy en natuurlijk muziek. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws met betrekking tot dit winterse festival? Meld je dan hier aan voor het Facebook-event.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Hertz

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.