MENU
HOME
Via Crucis - Reinbert de Leeuw

Via Crucis - Reinbert de Leeuw

Nederlands Kamerkoor & Asko|Schönberg

uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor & Asko|Schönberg o.l.v. Reinbert de Leeuw piano

programma

Liszt Via Crucis

Goebajdoelina Jetzt Immer Schnee

 

14:30 voorprogramma vrouwenkoor Nordlys

vanaf
12,00
aanvang
15:00
Rang 1
Regulier
€ 30,00
CJP
€ 24,50
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • klassiek
  • kamermuziek
  • grote zaal

Frits van der Waa

de Volkskrant
Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble.

Via Crucis, de Kruisweg met zijn veertien statieën, is muziek van een klavierleeuw die tot rust is gekomen en met minimale middelen een maximale zeggingskracht weet te bereiken. Indringende, soms ‘schurende’ samenklanken, die zelden op een vertrouwde manier oplossen in een klassiek akkoord, begeleid door visionaire, verstilde pianoklanken. Het vormt een bijna mystiek tweeluik met Jetzt immer Schnee, waarin het koor zich soms opdeelt in 24 solostemmen, of een solo-alt omgeeft met muziekflarden als sneeuwwinden. Reinbert de Leeuw leidt de luisteraar door twee lijfstukken van hemzelf én het koor (Jetzt immer Schnee schreef Goebajdoelina speciaal voor het Schönberg Ensemble en het Nederlands Kamerkoor).

De première van Via Crucis met Reinbert de Leeuw ontving twee 4-sterrenrecensies:
“Sereen gezongen solo’s” en “Adembenemende climaxen”  schreef Joep Christenhusz van het NRC. Lees de volledige recensie hier.
“Meditatieve beleving bij Nederlands Kamerkoor”, kopte de recensie van Frederike Berntsen in Trouw. Lees de volledige recensie hier

Meer weten over Listzs Via Crucis en Reinbert de Leeuws gedachten bij en inzichten over dit intrigerende werk? Thea Derks schreef er een boeiend artikel over. Lees het hier.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.