MENU
HOME
In Vain - Insomnio

In Vain - Insomnio

uitvoerende

Insomnio o.l.v. Ulrich Pöhl

programma

Georg Friedrich Haas In vain

vanaf
10,00
aanvang
21:00
Rang 1
Regulier
€ 24,00
CJP
€ 10,00
deze prijzen zijn exclusief servicekosten
  • klassiek
  • kamermuziek
  • hertz

Sir Simon Rattle

dirigent
In vain is een ontzagwekkend kuntswerk. Het is een van de eerste werkelijke erkende meesterwerken van de 21-ste eeuw. Overal waar het wordt gespeeld, reageert het publiek na afloop op dezelfde manier: het is hungry for more.

In vain is een van de weinige nieuwe composities die in korte tijd een cultstatus hebben bereikt. Dat is des te opvallender omdat het werk nergens mee is te vergelijken: geen stijl, geen componist, niets. Toch gaat verlaat het publiek overal in opperste verwarring de zaal: waar heb ik naar geluisterd.
Niemand kan In vain beter omschrijven dan dirigent sir Simon Rattle: ‘In vain is een ontzagwekkend kunstwerk. Het is een van de eerste werkelijke erkende meesterwerken van de 21-ste eeuw. Dat is des te meer opmerkelijk als je bedenkt dat de componist zelf nooit had gedacht dat dit werk, dat ongeveer een uur duurt, ooit zou worden uitgevoerd. Het heeft geen echte aanknopingspunten voor bijvoorbeeld conventionele stemmingen en twintig minuten luister je in complete duisternis. Toch is het cultstuk geworden. Overal waar het wordt gespeeld, reageert het publiek na afloop op dezelfde manier: het is hungry for more. Op het hoogtepunt van het stuk luister je naar tien van de meest verbazingwekkende minuten muziek die ooit zijn geschreven. En om het nog raadselachtiger te maken: het is nergens mee te vergelijken: geen stijl, geen componist, niets, of het zou de stilte moeten zijn van de intergalactische ruimte. Of in beelden: het klinkt als een optische illusie, als een schilderij van Escher, waarbij je altijd weer uitkomt waar je bent begonnen. Vandaar misschien de titel van het werk: In vain: wanhoop.'

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.