MENU
HOME
Zapp4 plays Nirvana

Zapp4 plays Nirvana

uitvoerenden

Zapp4
Jasper le Clercq viool
Jeffrey Bruinsma viool
Oene van Geel altviool
Emile Visser cello

vanaf
12,00
aanvang
21:00
.
Regulier
€ 20,00
CJP
€ 16,50
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • anders
  • nirvana
  • cloud nine
  • strijkkwartet

NRC

Een van de eigenzinnigste en swingendste strijkkwartetten van Nederland.

Als Nevermind, het tweede album van grungeband Nirvana, in 1991 verschijnt, draaien de mannen van Zapp4 de plaat grijs. Hits als Smells like teen spirit, Come as you are en Lithium zijn gezamenlijk DNA geworden van de strijkers. In Nirvana door Zapp4 speelt het kwartet bewerkingen van deze stukken én van meer obscuur Nirvana-materiaal. In de bewerkingen van de nummers door Zapp4 staan vooral de met distortion doordrenkte sound en het dynamische groepsgeluid centraal.

Zapp4 is een begrip tot ver over de landsgrenzen. Het eigengereide strijkkwartet ontroert en laat menigeen in extase achter met zijn verrassende programma’s. Zijn laatste, zeer succesvolle cd We Suck Young Blood met bewerkingen van songs van Radiohead, resulteerde in een optreden voor de koning en koningin tijdens het Koningsdagconcert 2015.

In dit concert speelt Zapp4 in zijn meest oorspronkelijke vorm: twee violen, een altviool en een cello. Tijdens het concert reikt Zapp4 het eerste exemplaar van hun nieuwe album In Bloom uit aan TivoliVredenburgprogrammeur Guy van Hulst.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Cloud Nine

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.