MENU
HOME
Dvořák 8 Uitgelegd

Dvořák 8 Uitgelegd

Het Gelders Orkest & Jules van Hessen

uitvoerenden

Het Gelders Orkest
Jules van Hessen
dirigent & gastheer

programma

Dvořák Symfonie nr. 8

vanaf
27,00
aanvang
20:15
Rang 1
Regulier
€ 27,00
CJP
€ 21,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • wintergarten
  • symfonisch
  • meesterwerk uitgelegd
  • grote zaal

Dirigent Jules van Hessen onthult met live ondersteuning van Het Gelders Orkest de geheimen van Dvořáks Achtste Symfonie. 

Dvořáks warmbloedige muziek spreekt meteen tot je hart: vurig, romantisch en vaak met een zwoel Oost-Europees tintje. Maestro Jules onthult waarom het begin bij iedereen zo direct binnenkomt en waarom het spetterende slotdeel van de eerste tot de laatste seconde boeit. Maar hij ontrafelt ook het geheim van de verdwenen noten in het derde deel. Verder ontwart hij de bizarre nummering van Dvořáks symfonieën, want is dit eigenlijk wel zijn Achtste?

Tijdens Jules’ verhaal speelt het orkest de cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen – en na de pauze: de hele symfonie!

Dit concert is onderdeel van De Langste Nachten, een 14-daags kunst- en muziekfestival waar je vanaf 17.30 uur welkom bent voor winterse kost, gratis lezingen, workshops, comedy en natuurlijk muziek. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws met betrekking tot dit winterse festival? Meld je dan hier aan voor het Facebook-event.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.