MENU
HOME
Boulez Festival

Boulez Festival

Insomnio

uitvoerenden

Insomnio
Ulrich Pöhl
dirigent

programma

Boulez Répons
Boulez Dérive 2

vanaf
0,00
aanvang
20:15
inleiding
19:30
.
Regulier
€ 28,00
Student HKU
€ 10,00
Jongeren t/m 18
€ 0,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • klassiek
  • nieuw klassiek
  • grote zaal

Op 8 en 10 december 2015 vindt in TivoliVredenburg een festijn plaats geheel gewijd aan Pierre Boulez, een van ’s werelds belangrijkste nog levende componisten. In maart van dit jaar werd hij 90 jaar, en gedurende het jaar werd op verschillende Nederlandse podia al aandacht besteed aan dit bijzondere feit. Ensemble Insomnio gaat onder leiding van Ulrich Pöhl deze mijlpaal vieren met het  uitvoeren van  een serie sleutelwerken van deze componist.

Het festijn wordt een terugblik op ouder repertoire, maar alle muziek die langskomt is van grote invloed geweest en tot op heden relevant. Insomnio speelt o.a. RéponsDérive 1, Le Marteau sans Maitre en Sur incises. Deze werken zijn gekozen omdat ze uitspringen zelfs in het consistent kwalitatief hoogstaande oeuvre van Boulez. Ze zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de muziek en hebben een esthetische en artistieke meerwaarde.

Gedurende het festival zal ook randprogrammering worden aangeboden. Dit zal onder andere bestaan uit de presentatie van de uitkomsten van een compositieworkshop, lezingen en documentaires.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.