MENU
HOME
Fluister: Julien Marchal + Christine Ott

Fluister: Julien Marchal + Christine Ott

Piano Day

support
geen
aanvang
15:00
zaal open
14:30
15,00
  • pop
  • frans
  • pianoday
  • club nine

Rondom Pianoday 2018 koppelt Fluister bookings twee talentvolle franse componisten, Christine Ott en Julien Marchal, aan elkaar  voor een korte tour door de Benelux. Waar Marchal de verstilling en ruimte zoekt, zoekt Ott de kaders van het impressionisme op.

Christine Ott (FR)

Christine Ott is een Franse componiste en pianiste. Zij kreeg vooral bekendheid  door haar samenwerkingen met Yann Thiersen, Radiohead en Thindersticks. Christinee Ott heeft zich gespecialiseerd in de ‘Ondes Martenot’. Een bijzonder instrument ontworpen door Maurice Martenot in 1918, . De muziek van Ott is hierdoor al even wonderlijk als het instrument waarmee het gemaakt wordt. Het is deels Satie, maar door de onheilspellende elektronische klanken ook deels en onheilspellende  soundtrack.
Links:  Website    Spotify    Youtube

Julien Marchal (FR)
Julien Marchal is een Franse componist, pianist en sounddesigner. Hij volgde twee muziekstudies: jazz en modern muziek aan het Conservatoire de Bordeaux, en musicologie aan de de Bordeaux Montaigne University. Tijdens zijn studie aan de universiteit ontdekte hij minimalisme (Satie, Pärt, Philip Glass, Henryk Gorecki) en modern elektronische muziek (Aphex Twin, Boards of Canada). Zijn liefde in deze geluiden leidde hem naar zijn eigen composities vastgelegd in zijn “INSIGHT” serie.
Links: Website    Spotify    Youtube 

Wil je op de hoogte blijven van ons neoklassieke programma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.

Wellicht vind je ook interessant

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.